'Akılsız' telefon satışları arttı

Düzenleyen:
'Akılsız' telefon satışları arttı

TEKNOLOJİ Haberleri

‘Sadece arama yapabilen' telefonların satışı yüze 5 artış gösterdi.

The Independent gazetesinin internet sitesinde yer alan bir haber son dönem teknolojisi umursamayan bir araştırmayı da gün yüzüne çıkarttı.

SATIŞLARDA YÜZDE 5'LİK ARTIŞ
Araştırmaya göre; geçen yıl dünya genelinde ‘sadece arama yapabilen', eski model cep telefonlarının satışlarında yüzde 5 artış olduğu belirlendi. Habere göre, aynı dönemde akıllı telefon satışlarındaki artış sadece yüzde 2 oldu.

"İNSANLAR DAHA HUZURLU OLMAYA ÇALIŞIYOR"
The Independent, satışlardaki artışa gerekçe olarak "İnsanlar bağlantılarını koparmaya ve daha huzurlu olmaya çalışıyor." yorumunda bulundu.

'DİJİTAL DETOKS ZAMANI'
Haberde, insanlarda teknolojiden kaçınmaya yönelik bir eğilim bulunduğu ifade edilirken, gazeteye konuşan ‘dijital detoks uzmanı' Tanya Goodin, "Bu sonuca şaşırmadım. Yazılım şirketleri göz bebeklerimizi ekranlara yapıştırmak için ellerinden geleni yaparken, biz yavaş yavaş akıllı telefonları kapatmanın buna bir ara vermek anlamına geleceğini anlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...