İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

Düzenleyen:
İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

TEKNOLOJİ Haberleri

İnstagram kullanıcıları hesaplarını açınca şoke oldu. Ana sayfalarındaki yeni paylaşılanları göremeyenler ekranlarında akış yenilenemiyor uyarısıyla karşılaştı. İnstagram bağımlılarının bu durum hiç hoşlarına gitmedi. Bir an olsun takip ettikleri şeyden uzak kalmak onları zorlamaktadır. İnstagram '5xx Server Error' hatası verirken global olarak erişim problemi yaşanmaktadır.

İnstagram neden çöktü? İnstagram'a ne oldu? İnstagramın sıkı takipçileri büyük şok yaşadı. Hesaplarına giremiyorlar, kiminin ekranında yenilemek istediğinde akış yenilemiyor ifadesi çıkıyor. Instagram'a bri an olsun bakmadan yapamayan hemen araştırmaya koyuldu. İnstagram neden açılmıyor? İnstagram neden yenilenmiyor? diye aratıyorlar. Bu sorularınızın cevabı en kapsamlı şekilde haberimizde. '5xx Server Error' hatası verirken Instagram'dan henüz açıklama yok. 

INSTAGRAM NEDEN ÇÖKTÜ? NEDEN AÇILMIYOR? ( TIKLA- ÖĞREN)

INSTAGRAM NEDİR?

Instagram ne demek: Digital dünyadan önce teknoloji dünyası “instant” yani anında fotoğraf çeken makinelerle övünüyordu. İnstagram’ın adının ikinci bölümü olan gram ise bizdeki karşılığı Telgraf olan Telegram’dan geliyor. Telgraf da bir gönderme şekliydi. “Instant Telegram” kelimesine baktığımızda anında (foto) gönderme anlamına geliyor. Insta-gram adı işte böyle doğdu.

Instagram akıllı telefonlarda kullanılan bir fotoğraf ve video paylaşım uygulaması. Bu uygulamayı bu kadar cazip kılan ise çektiğiniz sıradan fotoğrafların üzerinde pratik bir şekilde çeşitli filtrelerler kullanarak, şahane görünüme sahip fotoğraflar elde edebilmeniz.

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

Çektiğiniz basit bir fotoğraf, uygulanan hazır onlarca farklı efektten biri ile göz kamaştırıcı olabiliyor. Bunun oluşturduğu tatmin kısa sürede Instagram kullanıcılarının gönlünü fethetti. Çekilen fotoğrafların sosyal medyada göre diğer kullanıcıları instagram’a üye olmak için kolları sıvadı.

INSTAGRAM 5XX SERVER ERROR HATASI NEDİR?

5xx Server Error hatası sunucu taraflı bir hatadır. Yani kullanıcıdan kaynaklanmaz. Bu hata Instagram'da sorun var anlamına gelir.Instagram sunucularındaki bir hatadan dolayı hizmet çalışamaz duruma gelir. Bu durum genelde Instagram yetkililileri tarafından fark edildiğinde düzeltilir. Bazen siber saldırılar Instagram sunucularını çalışamaz duruma getirir.

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

Instagram nasıl kullanılır?

İnstagram nasıl kullanılır diye fazla dert etmeyin. Facebook sayfamdan insanları instagram’a davet ettiğimde insanların yeni bir sosyal medya platformuna alışmakta zorlanacaklarını düşündüklerini gördüm. Oysa ki instagram kullanımı çok kolay ve basit.

İnstagram indirmek için öncelikler akıllı bir telefonunuzun olması gerekiyor. Bilgisayardan kullanıcı adı ve şifre oluşturarak Instagram hesabı oluşturamıyorsunuz. Bilgisayarların yerine geçmeye başlayan akıllı telefonlar zaten artık elimizden düşmüyor. Iphone, Samsung, General Mobile, Vestel Venüs gibi akıllı telefonunuza instagram’ı indirmeniz ve üye olmanız gerekiyor.

Aşağıda instagram kullanımı anlatımını iPhone Instagram uygulaması üzerinden anlatmaya çalıştım. Samsung ve diğer Android uygulamalarda da benzer yolu izleyerek istagram’a kaydolun.

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

iPhone kullanıyorsanız App Store uygulamasına girin ve uygulamanın sağ altında yer alan “Ara” sekmesine basın.

Üstteki arama kutusuna Instagram yazın ve arayın. Gelen Instagram uygulamasını indirip telefonunuza kurun.

Android telefon kullanıyorsanız Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Instagram’a ilk defa kayıt olacakların, uygulamayı indirdikten sonra Facebook ile kolayca üye olabilirsiniz. Cep telefonu numaranız veya mail adresiniz, ad ve soyadınızı girin. Kendine özel bir kullanıcı adı bulun ve unutmayacağınız bir şifre belirleyin. Her ikisinde de Türkçe karakter kullanmayın. Sonra da Kaydol butonuna basın. Eğer daha önce kullanılmış bir kullanıcı adı seçerseniz kabul edilmez. Başka bir kullanıcı adı seçmeniz gerekir.

Artık Instagramı kullanmaya hazırsınız. İlk üye olduğunuzda gelen sekmede Facebook ile bağlanıp, Facebook arkadaşlarınızın instagramlarını takip edebilirsiniz. En altta kullanmaya başla seçeneğini tıklayarak ana sayfaya gidin.

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram'a ne oldu? ( İnstagram neden yenilenmiyor?)

Telefonunuzun sol alt köşedesindeki ev işaretini tıkladığınızda, arkadaş listesine eklediğiniz kişilerin paylaşımları Facebook zaman akışı gibi, karşınıza çıkar.

Altta ev işaretinin yanındaki büyüteç şeklindeki buton ise keşfet sekmesi olarak adlandırılıyor. Burada dünyada ilgi gören ve sizin de ilginizi çekebilecek fotoğraflar var. İnstagram ilgi alanınızı öğrendikçe, burada sizeinle ilgili kişilerin paylaşımlarını gösterir. Hoşunuza giden paylaşım hesaplarını takip edebilirsiniz. Bu sayfaın en üst kısmında arama bölümü var. Buraya arkadaşlarınızın instagram kullanıcı adlarını yazıp aratırsanız arkadaşlarınızı bulup tekip edebilirsiniz.

 

Instagram penceresinin altında ve ortada yer alan + butonu ise fotoğraflarınızı  Instagrama yükleyeceğiniz yer. Fotoğraflar galerinizden bir fotoğraf seçerek, ekranın sağ üst köşesindeki ileri butonuna basın. Gelen pencerede sol altta çeşitli filtrelerden beğendiğinizi fotoğrafa uygulayın. Ekranın sağ alt köşesindeki Düzenle butonuna basarak da  fotoğrafın ışığı, rengi, keskinliği ve kontrastı gibi bir çok seçenekle oynayabilirsiniz.

Camera butonunun sağında, içerisinde kalp olan balon ise sizin yayınladığınız fotoğrafların aldığı beğeni ve yorumları görebilirsiniz. Yine aynı yerde arkadaşlarınızın neler beğendiğini de görebilirsiniz.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...