HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Akıllı eldivenler fabrikaya girdi

Akıllı eldivenler fabrikaya girdi
Akıllı Eldiven, Mercedes, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’deki 50. yılında hayata geçirdiği 50. Yılda 50 Startup Yarışması’nın kazananlarından Thread In Motion girişiminin geliştirdiği WIO adındaki akıllı eldivenler, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda kullanılmaya başlandı.

ÖMER TEMÜR

Üzerinde 32 sensör bulunan ve iletken iplik teknolojisi sahip eldivenler daha çok aks, motor, egzoz, depo ve iç bakım kapakları ön hazırlık bölgelerinde kullanılıyor. Malzeme araçlarında eksik olan malzemeler akıllı eldiven ile okutuluyor bu okuma ile nakil ihtiyacı oluşturuluyor ve bu bilgiler ambarın iş yüküne düşüyor. Ardından malzemeler toplanıp ilgili araca gönderiliyor. Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, fabrikada çalışanlara 17 akıllı eldiven dağıtıldığını belirterek “Bunların 12 adedi malzeme akış sorumluları, 5 adedi ambar yönetimi çalışanlarında bulunuyor. İlerleyen süreçte akıllı eldivenlerin kullanımının yaygınlaştırmayı, lojistik ve imalat alanlarında kullanılmasını planlıyoruz. Akıllı eldivenlerin kullanımının artması sayesinde hız ve verimliğimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...