HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Twitter için merakla beklenen özellik sonunda geliyor!

Düzenleyen: /
Twitter için merakla beklenen özellik sonunda geliyor!
Twitter, Tweet Düzenleme, Jack Dorsey, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter kullanıcılarının yıllardır talep ettiği 'tweet düzenleme' seçeneği yolda! Gönderilen tweet'leri sonradan düzenleyebilmek için bir süredir uğraştıklarını söyleyen Twitter CEO’su Jack Dorsey, “İnsanlar bunu talep ediyor. Çünkü yaptıkları hataları hızlı bir şekilde düzeltmek istiyor” dedi.

Sosyal ağ Twitter, kullanıcıların oldukça başını ağrıtan yanlış atılan ve sonradan değiştirilemediği için silinmek zorunda kalınan tweet’lerle ilgili değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal ağda gönderilen ‘tweet’lerdeki yazım hatalarını düzeltmek için bir düzenleme düğmesini düşündüklerini ifade etti.

Hindistan'ın Yeni Delhi'nin kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan şirketin kurucusu ve CEO’su Dorsey, kullanıcıların bu konuda yaşadıkları sıkıntıları dikkatli bir şekilde incelediklerini ve Twitter’daki yazım hatalarını düzeltmek için kullanılabilecek bir düzenleme düğmesinin hayata geçirebileceklerini söyledi.

Şirketin tweet'ler için bir düzenleme düğmesi oluşturma hakkındaki düşüncelerine ışık tutan Dorsey, “Düzenleme düğmesi için kullanım durumlarının ne olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bir çok insan düzenleme düğmesini istiyor çünkü yaptıkları hataları hızlı bir şekilde düzeltmek istiyorlar. Yanlış yazım veya yanlış URL'yi tweet atma gibi. Bu, insanların zaman içinde tüm tweet'leri düzenlemelerine izin vermekten çok daha başarılı olur” diye konuştu.

SINIRSIZ OLMAYACAK

Geçmişe yönelik tweet’lerde sınırsız düzenlemeyi ilke olarak engelleyeceklerini de sözlerine ekleyen Dorsey, “Çünkü çoğu kişi tartışmalı ifadelerini daha sonra değiştirerek bu özelliği kötüye kullanabilir” dedi. Jack Dorsey, tweet düzenleme özelliğini bir süredir düşündüklerini ancak platformlarının sağlığı için bunu doğru şekilde yapmak zorunda olduklarını aktardı.

Twitter için tweet düzenleme özelliği, aslında çoğu kullanıcının uzun süredir istediği bir özellik. Kullanıcılar yazım hataları olan veya yanlışlıkla attıkları tweet'leri mevcut durumda, silip, tekrar paylaşmak durumunda kalıyor.

Twitter için merakla beklenen özellik sonunda geliyor!

KARDASHIAN DA İSTEMİŞTİ

Tartışmalı veya tepki çeken paylaşımlar için bu özellik kötüye kullanımların da yolunu açma olasılığını da barındırsa da, özellikle ünlü isimlerin de tweet düzenleme butonu konusunda talepleri bulunuyor.

Hatta geçen yaz  Kim Kardashian eşi Kanye West için düzenlediği doğum günü partisinde Twitter’ın kurucularından ve CEO’su olan Jack Dorsey’i davet etmişti. Kim Kardashian, davetin ardından attığı tweet ile “Hafta sonunda Kanye’nin doğum gününde Jack ile çok güzel sohbet ettik. Düzeltme butonu beklentisini çok iyi anladığını düşünüyorum” demişti. (Habertürk)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...