Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amadeus start up’lara yatırım yapacak

Amadeus start up’lara yatırım yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Seyahat teknolojisi alanında yüzde 44 pazar payı ve 34 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük firması olan Amadeus, 2019’u Türkiye’de start up yılı ilan etti.

ÖMER TEMÜR

Amadeus’un Orta ve Güney Avrupa’dan Sorumlu Online Ticari Satış Direktörü Eric Willems, seyahat teknolojisi alanında faaliyet gösteren start up’lara yatırım yapacaklarını belirterek bütün dünyaya Türkiye’den yazılım ihracatını artıracaklarını ifade etti. Türkiye’de çoğunluğu yazılım geliştirme ekibi olan 400 kişi ile faaliyet gösterdiklerini anlatan Willems, Türkiye’den çıkan yazılımları dünyanın hemen her yerine ihraç ettiklerini belirtti. Örneğin Türkiye’de 2013 yılında satın aldıkları bir start up aracılığı ile yazılan sadakat programının 36 havayolu tarafından kullanıldığını ifade eden Willems “Bu yazılımı Türkiye’den dünyaya satıyoruz ve çok büyük hava yolları kullanıyor” dedi.  Türkiye’deki start up’ları büyütmek, finansal veya teknolojik destek vermek ya da satın almak üzerine bir strateji oluşturduklarını ifade eden Willems “Her türlü fırsata açığız. Nisan 2019’da ABD’li bir şirket aracılığı ile Türkiye’de büyük bir start up toplantısı yapacağız. Belirli bir hedefimiz yok ama benim tahminim Türkiye’den en az 7-8 tane start up’a yatırım yapacağımız yönünde. Hatta Türkiye’nin unicorn’u turizm sektöründen çıkabilir” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...