Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp'tan ilk koronavirüs kısıtlaması

Düzenleyen:
WhatsApp'tan ilk koronavirüs kısıtlaması

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp koronavirüs salgını sonrası artan internet trafiğine karşı ilk kısıtlamasını getirdi.

İlk olarak Çin’de görülen, bugün 160’ın üzerinde ülkeye sıçrayan koronavirüs salgını (COVID-19) şirketlerin operasyonlarını da etkiliyor.

Salgın ile birlikte dünya genelinde on milyonlarca insanın evlere kapanması sonrası artan trafik ile baş edemeyen şirketler çareyi kaliteyi düşürmekte buluyor. Salgın sonrası ortaya çıkan bu duruma karşı adım atan şirketler kervanına WhatsApp da katıldı.

Hindustan Times’ta yer alan habere göre, Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp sunucularda oluşan yoğunluğu azaltmak için 15 saniyelik video sınırı getirdi.

Aynı habere göre, şu an için Hindistan'daki bazı kullanıcılar için geçerli olan bu kısıtlamaile birlikte, WhatsApp durumlarına en fazla 15 saniyelik videolar yüklenebiliyor.

Artan internet trafiğinin sunuculara olan baskısının artması durumunda söz konusu kısıtlamanın WhatsApp'ın hizmet verdiği 180'den fazla ülkede de kendisini gösterebileceği belirtiliyor.

Facebook ve bünyesinde bulunan Instagram geçtiğimiz hafta platformdaki videoların yayın kalitesini düşürme kararı almıştı.

Şirketten yapılan açıklamada bu durumun Avrupa’daki kullanıcıları kapsadığı ve geçici bir karar olduğu bilgisinin altı çizilmişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...