WhatsApp’da yeni dönem! Mesajlar sır gibi saklanacak

Düzenleyen:
WhatsApp’da yeni dönem! Mesajlar sır gibi saklanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların merakla beklediği özelliği yeni güncellemesi ile devreye soktu. WhatsApp’a gelen yeni özelliğe göre Google kullanıcılarının Drive'a, Apple kullanıcılarının ise iCloud'a yükledikleri sohbetler, WhatsApp şirketi dahil kimse tarafından görüntülenemeyecek.

WhatsApp'ta uzun süredir kullanılan "Uçtan uca şifreli mesajlar” özelliği tarihe karışıyor. Şirketin yeni devreye soktuğu güncelleme sayesinde mesajlar sır gibi saklanacak.

MESAJLAR SIR GİBİ KORUNACAK

Artık Google kullanıcılarının Drive'a, Apple kullanıcılarının ise iCloud'a yükledikleri hiç bir WhatsApp sohbetinin WhatsApp'ın kendisi de dahil hiç kimse tarafından erişilemeyecek.

WhatsApp’da yeni dönem! Mesajlar sır gibi saklanacak

KULLANICILAR ŞİFRE BELİRLEYECEK

Kullanıcıların bunun için yapmaları gereken tek şey sohbetlerini şifreleme seçeneğine gelmeleri ve 64 haneli bir şifre belirlemeleri.

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

WhatsApp, birkaç sene önce uçtan uca şifreleme sistemini duyurmuş ve cihazlardaki tüm konuşmaların uçtan uca şifrelenerek WhatsApp da dahil hiç bir uygulama tarafından okunamamasını garanti altına almıştı. Söz konusu sohbetlerin bulut sistemlerde şifrelenmesi halinde, hala üçüncü kişilerin bilgisine açık hale gelmesi oldukça tartışılan bir konuydu.

WhatsApp’da yeni dönem! Mesajlar sır gibi saklanacak

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...