Savunma Sanayii Başkanı Demir duyurdu: İlk Aksungur teslim edildi

Düzenleyen:
Savunma Sanayii Başkanı Demir duyurdu: İlk Aksungur teslim edildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA'nın testleri başarı ile tamamladığını ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini duyurdu.

Türkiye Savunma Sanayii'nde dışa bağımlılıktan kurtulmaya, söz konusu alanda söz sahibi olarak ağırlığını koymaya devam ediyor. Bu kapsamda TUSAŞ tarafından geliştirilen AKSUNGUR SİHA'nın, tüm testleri başarıyla geçmesinin ardından ilk teslimatı gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "AKSUNGUR SİHA testleri başarı ile tamamlayarak DzKK’ya teslim edildi" dedi.

İLK TESLİMAT DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesbından yaptığı paylaşım ile yeni bir müjdeyi duyurdu. Demir, TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA testlerinin başarı ile tamamlanarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini açıkladı.

İsmail Demir paylaşımında, "İlk Aksungur'u Telim ettik! TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli Aksungur SİHA testleri başarı ile tamamlayarak DzKK’ya teslim edildi. Aksungur SİHA 750 kg faydalı yük kapasitesine ve en az 50 saat maksimum uçuş süresine sahip. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

AKSUNGUR SİHA'NIN ÖZELLİKLERİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen Aksungur, silahlı insansız hava aracıdır. Anka Aksungur TEI tarafından geliştirilen PD170 havacılık motoruyla 20 000 ft irtifaya kadar güç kaybı yaşamadan tırmanabilme özelliğine sahir. Bununla birlikte orta irtifada 750 kg yüksek yük kapasitesine sahip olan çift motorlu Anka-Aksungur’un, TEI PD170 motoruyla 40 bin feet yüksekliğe kadar 24 saatlik (50 saat için çalışılıyor) uzun süreli görevler yaptığı biliniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...