Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinli TCL Türkiye'yi üretim üssü yapıyor, Alcatel de yerli oldu

Çinli TCL Türkiye'yi üretim üssü yapıyor, Alcatel de yerli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Çerkezköy’de TCL 20 SE, TCL 20E ve TCL L7 akıllı telefonlarının üretimini yerli olarak gerçekleştiren Çinli TCL, Alcatel markasının da Türkiye’de üretimine başlıyor.

ÖMER TEMÜR

Türkiye’de yerli olarak üretilen cep telefonu markalarına Alcatel de eklendi. Çin merkezli teknoloji şirketi TCL Mobil, Çerkezköy’deki Arçelik fabrikasında Alcatel marka telefon üretimine başladı. TCL Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca Arçelik ile iş birliği çerçevesinde TCL 20 SE, TCL 20E ve TCL L7 akıllı telefonları yerli olarak üretip kısa sürede tüketicilerin hizmetine sunduklarını belirterek “Arçelik’in üretim alanındaki uzmanlığı ile TCL’in teknoloji alanındaki uzmanlığını birleştirdik. Başarılı bir iş birliği ortaya çıktı. Çerkezköy’deki tesiste üç farklı modeli yerli olarak üretiyoruz. Aylık 50-60 bin adet üretim yapıyoruz. Şimdi Alcatel markalı telefon üretimine başlıyoruz. Bütçe dostu bir telefon olacak” dedi.

Çinli TCL Türkiye'yi üretim üssü yapıyor, Alcatel de yerli oldu

YÜZDE 5 PAZAR PAYINA ULAŞTI
Uzun süredir yaptıkları yatırımla Türkiye’deki daha fazla kullanıcının bir numaralı tercihi olmak için emin adımlarla yürüdüklerini vurgulayan Tunca şunları kaydetti: IDC’nin verilerine göre akıllı telefon pazarında yüzde 5 pazar payı ile 6. sıraya kadar yükseldik. Şu an yolun başında olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzde ilerlemekten vazgeçmeyeceğimiz çok uzun bir yolumuz var. Bunun için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz ve hem ülkemize hem de kullanıcılarımıza değer katabilmek için planlamalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de ülkemizdeki yatırımlarımızı artırarak yüksek teknolojiyi erişilebilir fiyattan kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.

İLK İHRACAT
Serhan Tunca, Türkiye’de üretilen cep telefonlarının ihracatına başlayacaklarını belirterek “Pandemiden sonra nakliye maliyetleri fırladı. Bu Türkiye için avantaj.  TCL’in Türkiye’de yatırım yapmasının bir sebebi de bu. Burada ürettiği ürünleri yurt dışına satmak istiyor. Bu senenin sonunda ya da önümüzdeki senenin başında ilk ihracatımızı yapacağız” dedi.


 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...