Kullanıcıların eleştirdiği özellik kaldırılıyor: Instagram’a kronolojik sıralama geri geliyor

Kullanıcıların eleştirdiği özellik kaldırılıyor: Instagram’a kronolojik sıralama geri geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram CEO’su 2016 yılında kaldırılan kronolojik sıralama özelliğinin yeni yılda geri geleceğini duyurdu.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, Instagram için gelecek yıl yapmayı planladığı yenilikleri anlattı. Bu yeniliklerden en çok dikkat çeken ise Instagram’dan 2016 yılında kaldırılan kronolojik sıralamanın geri gelecek olması. 2016 yılına kadar Instagram, ana akışta en son paylaşılan gönderiler en üstte olacak şekilde tarihe göre sıralıyordu.

KULLANICILARIN ELEŞTİRDİĞİ ÖZELLİK KALDIRILIYOR

Şu anda Instagram etkileşime dayalı bir sıralama sunuyor. Uygulama; içeriği, kullanıcıların bu gönderilerle etkileşime girme olasılığına göre sıralıyor. Instagram’ın etkileşime dayalı sıralama özelliği, şu ana kadar oldukça eleştirilmişti. Çünkü bu özellikle birlikte, ana akışta tıklama tuzağı makaleler veya okuyucuların dikkatini çekmek isteyen haber kuruluşları sıkça gösteriliyor.

YENİ YILDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Hatta etkileşime dayalı sıralamaların şiddet içeren, zehirli, yanlış ve politik olarak bölücü içeriğe öncelik verdiği de tespit edildi. Ancak çok yakında şirket, bu sistemden vazgeçip gönderileri yeniden tarihe göre sıralayacak. Bu özelliğin ne zaman geleceği sorusuna da yanıt veren Instagram CEO'su, "Keşke size belirli bir tarih verebilseydim, ama şu anda önümüzdeki yılın başlarını hedefliyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...