Elon Musk'ın Mars kolonisi planları tehlikede

Düzenleyen:
Elon Musk'ın Mars kolonisi planları tehlikede

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk, Twitter’da yine dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Mars’ta koloni kurmak isteyen milyarder, doğurganlık oranının düşmesiyle Mars için de yeterli insan bulunamayacağını ileri sürdü.

Attığı pek çok tweet ile gündem olan milyarder iş insanı Elon Musk, insanlığın “daha fazla endişelenmesi” gerektiğini söyledi. Tesla ve SpaceX CEO’su, küresel doğurganlık oranlarının azalması nedeniyle insanlığın bir felakete doğru gittiğini söyleyerek uyardı.

Musk, Twitter paylaşımında “Nüfus çöküşü konusunda çok daha fazla endişelenmeliyiz. Dünya için yeterli insan yoksa, o zaman Mars için de yeterli olmayacak.” dedi. 

MARS KOLONİSİ PLANLARI SUYA DÜŞEBİLİR

NASA başta olmak üzere pek çok uzay ajansı ile işbirliği yapan SpaceX, şimdiye dek uzaya binlerce uydu, roket ve uzay aracı gönderdi. Ancak şirketin kurucusu ve CEO’su Musk, uzay çalışmalarında daha ileriye gitmeyi planlıyor. Musk, Mars’ta bir üs kurmayı ve insanları oraya yerleştirmeyi amaçlıyor. İnsan nüfusunun azalacağına yönelik işaretler, Mars'ta bir şehir kurma hayallerini de suya düşürebilir. 

Elon Musk'ın Mars kolonisi planları tehlikede

2020'de uzmanlar, dünya çapında doğan bebek sayısının düştüğünü açıkladı. BBC'nin o tarihlerde yayımladığı bir habere göre, doğurganlık oranı 2100 yılına kadar nüfus daralmasına yol açabilir.

Uzun süredir Musk, bu durumun insanlığın 21. yüzyılda karşı karşıya olduğu bir numaralı tehdit olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz yıl The Wall Street Journal'ın CEO Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Uygarlık için en büyük risklerden birinin düşük doğum oranı ve hızla azalan doğum oranı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Devamında ise Musk, "Lütfen sayılara bakın. İnsanların daha fazla çocuğu olmazsa, medeniyet çökecek. Sözlerime dikkat edin" şeklinde konuşmuştu. 

Elon Musk, Mars'ta bir milyonluk sürdürülebilir bir şehir inşa etmek için bin adet Starship uzay aracı geliştiriyor.

Dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk, elektrikli otomobil devi Tesla, beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren Neuralink, güneş panelleri tasarlayan SolarCity ve uzay araçları geliştiren SpaceX’in kurucusu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...