Snapchat, çocukları koruyacak: Hızlı Ekleme özelliğine kısıtlama yolda

Düzenleyen:
Snapchat, çocukları koruyacak: Hızlı Ekleme özelliğine kısıtlama yolda

TEKNOLOJİ Haberleri

Snapchat, gençlerin uygulamada gördüğü arkadaş önerilerini sınırlayan yeni bir güvenlik özelliği uygulayacak. 13-17 yaş arası çocukları bulmak ve eklemek artık çok daha zor olacak.

‘Snap’ isimli kaybolan gönderiler ile tanıdığımız Snapchat, arkadaş önerisi özelliğini değiştirmeye karar verdi. Şirket, ‘Hızlı Ekle’ özelliğinde arkadaş önerilerini sınırlayarak, yetişkin yabancıların gençleri bulmasını zorlaştırıyor.

Artık Snapchat’te "belirli sayıda ortak hesaplar" olmadıkça, 13 ila 17 yaş arasındaki kişiler Hızlı Ekleme'de görünmeyecek. Değişiklik yetişkinlerin ve gençlerin bağlantı kurmasını engelleyemese de yabancıların tanımadıkları gençleri bulmasını zorlaştıracağı kesin. Bununla birlikte, bir kullanıcının Hızlı Ekleme listesinde görünmesi için kaç ortak arkadaşının olması gerektiği net değil.

SNAPCHAT, UYUŞTURUCUYA 'DUR' DEMEK İSTİYOR

Snapchat’in açıklamasına göre, bu değişikliğin amacı fentanil (uyuşturucu madde) dolaşımıyla mücadele. Sosyal medya şirketi, uyuşturucu satıcılarının Snapchat üzerinden gençleri bulmasını önlemek istiyor.

Snapchat, çocukları koruyacak: Hızlı Ekleme özelliğine kısıtlama yolda

Uygulamadaki düzenlemelerin yanı sıra şirket, doğrudan kolluk kuvvetleriyle çalışan bir ekip kurduğunu açıkladı. Bu ekip, uygulamadaki uyuşturucu argosunu ve içeriğini belirlemek için önlemler alacak ve potansiyel vakaları bildirecek.

Snapchat, ebeveynlerin gençlerin bazı iletişim alışkanlıklarını izlemesini sağlayacak yeni araçlar üzerinde çalışıyor. Ancak ebeveyn araçları önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...