Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter'da sular durulmuyor! Yeni CEO, yönetimi değiştirmekte kararlı

Düzenleyen:
Twitter'da sular durulmuyor! Yeni CEO, yönetimi değiştirmekte kararlı

TEKNOLOJİ Haberleri

Jack Dorsey'in ardından kısa süre önce göreve getirilen Twitter CEO'su Parag Agrawal, şirketin yönetici kadrosunu değiştirmeye devam ediyor. Agrawal, güvenlik ekibini değiştirerek yeni yöneticileri işe almaya başladı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in istifasının ardından Kasım ayında CEO’luk görevini üstlenen Parag Agrawal, kendi sistemini oturtmaya çalışıyor. Göreve geldiği günden bu yana yönetici kadrosunu değiştirmeye ve uygulamaya yeni özellikler getirmeye başladı. 

Geçtiğimiz ay mühendislik ve tasarım şeflerini görevden alan Agrawal, güvenlik ekibine de el attı. The New York Times'a konuşan şirket, eski güvenlik başkanı Peiter Zatko'nun ayrıldığını, baş bilgi güvenliği sorumlusu Rinki Sethi'nin ise önümüzdeki haftalarda Twitter'dan ayrılacağını açıkladı.

TWITTER, YENİ EKİBİ KURUYOR

Agrawal’ın bu hafta çalışanlara işten çıkarma hakkında bir açıklama yaptığı söyleniyor. Buna göre, şirketin yönetilmesinin ve en öncelikli iş üzerindeki etkilerin değerlendirilmesi sonrasında işten çıkarmalar yapıldı.

Twitter, hacker topluluğunda "Mudge" olarak bilinen Zatko'yu, birçok yüksek profilli hesabı tehlikeye atan bir olayın ardından Kasım 2020'de işe almıştı. Daha önce DARPA, Google ve Stripe'de çalıştı ve 90'larda Cult of the Dead Cow adlı hacker grubunun üyesiydi.

Eski bir IBM bilgi güvenliği başkan yardımcısı Sethi de Temmuz 2020 Bitcoin hackinin ardından Twitter’a katılmıştı. Times'a göre, Twitter'ın gizlilik mühendisliği başkanı Lea Kissner, Sethi'nin eski pozisyonunu geçici olarak devralıyor.

Aralık ayında Agrawal, mühendislik ve tasarım başkanları Michael Montano ve Dantley Davis’i görevden almıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...