HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Teknoloji devi Amazon, Twitter ordusunu dağıttı

Düzenleyen:
Teknoloji devi Amazon, Twitter ordusunu dağıttı
Teknoloji, Amazon, Twitter, , Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

E-ticaret ve teknoloji devi Amazon, Twitter’da bir süredir faaliyet gösteren tartışmalı etki kampanyasını sonlandırdı. Şirket, işçilere Amazon'da çalışmayı ne kadar sevdiklerini tweet atmaları için para ödüyordu.

Milyarder Jeff Bezos’ın kurduğu perakende ve teknoloji şirketi Amazon, depolarındaki çalışanlara, şirket hakkındaki olumlu izlenimleri paylaşmaları için ödeme yapıyordu. The Financial Times'ın haberine göre, şirket bu kampanyadan artık vazgeçti. 

Amazon hakkında, performans artışı için şirketin işçileri şişelere idrar yapmaya zorladığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu ve benzeri birçok iddia sosyal medyada hızla yayıldı. Amazon, güvenlik standartları ve çalışma koşullarına yönelik eleştirilerin artması üzerine 2018'de bir kampanya başlattı. 

Teknoloji şirketi, mizah anlayışı nedeniyle bazı işçileri Twitter’da paylaşım yapması için seçti. Amazon bu kişilere, politikacılar da dahil olmak üzere eleştiri yapanlara "kibar ama açık sözlü bir şekilde" yanıt vermesini söyledi. 

AMAZON, ALAY KONUSU OLDU

Çalışanlar, adlarının sonuna eklenen “Amazon FC Ambassador” lakabı sayesinde Twitter'da tanınır hale geldi. Ancak Amazon’un Twitter ordusunu sayısı ve bu kişilerin kimlikleri netlik kazanmadı.  

Teknoloji devi Amazon, Twitter ordusunu dağıttı

Bellingcat araştırmasına göre, Twitter'da aktif en az 53 hesap var. Ancak kullanıcıların benzer bir dil kullanma, aynı resimleri tweetleme ve hatta hesapların sahipliğini değiştirme eğiliminde oldukları ve örtüşen kimliklerin net olmadığı açıklandı. 

Amazon’un Twitter ekibi, zaman içinde ciddiye alınamayacak kadar yapay görünmeye başladı ve hesaplar hızla eleştiri ve alay konusu haline geldi. Financial Times’ın raporuna göre, "üst düzey Amazon yöneticileri planın düşük erişiminden memnun değildi" ve sonuç olarak şirket "geçtiğimiz yılın sonunda kampanyanın tüm izlerini kapattı ve ortadan kaldırdı."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...