Elon Musk plan değiştirdi: Twitter'ı dize getirecek koz

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Elon Musk plan değiştirdi: Twitter'ı dize getirecek koz

TEKNOLOJİ Haberleri  / NTV

Sosyal medya devi Twitter’ı satın alma süreci devam eden Elon Musk hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Milyarder iş insanının satın alma işleminden vazgeçebileceği konuşuluyor.

Elon Musk, Twitter yönetimi ile anlaşmaya vararak yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında sosyal medya şirketini satın almak üzere imzaların atıldığını belirttiği günden beri gündemden düşmüyor. Birçok insan Musk’ın platforma getireceği yeniliklerden (özellikle tweet düzenleme) dolayı satın alma işlemini sevinçle karşılarken, diğer bir kullanıcı grubu ise Musk’ın hamlesinden oldukça rahatsız. 

Bot hesaplar konusundaki Twitter verilerine inanmadığını belirten Elon Musk, geçtiğimiz hafta satın alma işlemini askıya aldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Musk’ın 1 milyar dolarlık cayma bedelini ödeyerek satın alma işleminden vazgeçeceği iddiaları güçlendi. Ancak pazarlık için koz olarak bunu kullanabileceği de söyleniyor. 

ELON MUSK'IN TWİTTER KOZU 

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçerse şirket dava açabilir. Bununla birlikte, belirli koşullar olmadan bir kişinin cayma bedelini ödeyerek anlaşmadan çekilemeyeceği de ifade ediliyor. 

NTV’nin haberine göre, Twitter, satın alma teklifinden bu yana piyasada 10 milyar dolara yakın değer kaybetti. Bu nedenle, Musk’ın satın almayı durdurma nedeninin arkasında Twitter ile fiyatta pazarlık yapmak istediği belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...