Netflix geliştirmeye başladı! Geleneksel TV'ye bir adım daha yaklaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Android Police
Netflix geliştirmeye başladı! Geleneksel TV'ye bir adım daha yaklaşıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Police

Pandemi, Netflix abone sayısını artırırken, dünyanın yavaş yavaş normale dönmesiyle 2022 yılının ilk çeyreğinde abone sayısında ilk kez düşüş gördüğünü bildiren şirket için artık işler hiç de güllük gülistanlık değil. Abone düşüşünü önlemek için şirket, hesap paylaşımından para kazanmayı ve hatta bu yıl bitmeden daha düşük fiyata reklam destekli bir plan sunmayı hedefliyor. Son olarak şirketin canlı yayın desteği getirmeyi planladığı da ortaya çıktı.

Deadline’da yer alan habere göre, Netflix, senaryosuz şovlarını ve stand-up gösterilerini yayınlamak için canlı yayın özelliği geliştirmeye çalışıyor. İnternet TV yayın hizmeti bu özelliği canlı komedi gösterileri ve hatta muhtemelen yaklaşmakta olan Dance 100 gibi yarışma programlarında canlı oylama için kullanabilir. 

Bu arada, Netflix'in gelecekte Netflix Is a Joke komedi festivalini doğrudan platformda canlı olarak yayınlayabileceği ancak canlı etkinliklerden kaynaklanan sorunları önlemek amacıyla birkaç saniyelik gecikmeyle canlı yayınları sunacağı belirtiliyor. Bu yıl, canlı komedi etkinliği Los Angeles'ta düzenlendi ve birkaç gün sürdü ve 130'dan fazla komedyen katıldı. Haziran ayı boyunca eklenen özel ürünlerle birlikte, 19 Mayıs'ta platformda festivalin öne çıkan özelliklerini yayınlamaya başlayacak.

NETFLIX, CANLI YAYINLARI GELİŞTİRİYOR

Drive to Survive gibi spor programlarının başarısına rağmen haber kaynağı, Netflix’in canlı spor yayınına genişleme niyetinde olmadığını ileri sürüyor. Apple TV Plus, canlı spor dallarına yayılmaya başlarken, Amazon Prime bir süredir bazı bölgelerde spor kapsamı sunuyor. Netflix'in rakiplerinden Disney+, şimdiden canlı yayın denemeleri yaptı ve bu yılın başlarında Akademi Ödülleri adaylıklarını test çalışması olarak yayınladı. 

Netflix'in canlı yayın özelliğini ne zaman kullanıma sunabileceği konusunda henüz bir bilgi yok. Şu anda şirket içindeki küçük bir grup tarafından yeni yeni geliştiriliyor. Canlı yayının yanı sıra yayın hizmeti, bu yılın sonuna kadar görmezden gelinmesi zor olabilecek bir oyun özelliği oluşturmaya da çalışıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Police
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...