Facebook kullanıcıları tehlikede! Acilen silinmesi gereken uygulamalar bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Trend Micro
Facebook kullanıcıları tehlikede! Acilen silinmesi gereken uygulamalar bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Trend Micro

Araştırmacılar, Google Play uygulama mağazasında yer alan bazı uygulamaların kötü amaçlı yazılım taşıdığını buldu. Bu uygulamaların, kullanıcı kimlik bilgilerini ve özel anahtarlar da dahil olmak üzere diğer hassas kullanıcı bilgilerini çalmak üzere tasarlandığını tespit etti. Üstelik tehlikeli uygulamalardan bazıları yüz binden fazla cihaza yüklenmişti bile.

Japonya merkezli Trend Micro ekibi, Google Play Store'da yer alan bazı fitness, fotoğraf düzenleme gibi amaçlara hizmet ettiği öne sürülen uygulamada gizlenmiş parola çalan Facestealer çeşitleri olduğunu tespit etti. Facestealer, uygulama mağazasındaki sahte uygulamalar aracılığyla Facebook kimlik bilgilerini çalmaya yarayan bir casus yazılımı. Çaldıkları kimlik bilgileriyle bilgisayar korsanları, Facebook hesaplarını kimlik avı dolandırıcılığı, sahte gönderiler ve reklam botları gibi kötü niyetli amaçlarına alet edebiliyor. Bu yüzden indirdiğiniz bir uygulamada Facestealer casus yazılımının olması oldukça endişe verici.

TEHLİKELİ ANDROID UYGULAMALARI

Araştırma ekibi, Trend Micro Mobile App Reputation Service (MARS) veritabanında Facestealer casus yazılımının 200'den fazla Android uygulamasında yüklü olduğunu buldu. Daily Fitness OL adlı uygulamalardan biri, egzersiz ve video örnekleri ile fitness uygulaması olduğunu iddia ediyor. Ancak aslında kullanıcıların Facebook kimlik bilgilerini çalmak için tasarlandığı ortaya çıktı.

Facebook şifrelerini ve kripto para varlıklarını çalmak üzere tasarlanan bu uygulamalardan biri bile yüklüyse hemen silin. İşte tehlikeli Android uygulamaları;

  1. Daily Fitness OL
  2. Enjoy Photo Editor
  3. Panorama Camera
  4. Photo Gaming Puzzle
  5. Swarm Photo
  6. Business Meta Manager
  7. Cryptomining Farm Your own Coin

Bu arada, bu listede birkaç uygulama bulunsa da 240’tan fazla Android uygulamasında casus yazılımının yer aldığı açıklandı. Eğer cihazınıza bir uygulama yükleyecekseniz gerçekten iyi düşünmeniz gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Trend Micro
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...