Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kullanıcılar veri güvenliği konusunda endişeli

Kullanıcılar veri güvenliği konusunda endişeli

TEKNOLOJİ Haberleri

VMware’in her yıl binlerce kişiyle gerçekleştirdiği Digital Frontier 4.0 araştırmasına göre tüketiciler şirketlerle paylaşılan veriler konusunda endişeli.

ÖMER TEMÜR

Araştırmaya göre Avrupalı tüketicilerin yüzde 66’sı kişisel verilerine kimin erişebildiğini ve nasıl kullanıldığını bilmiyor. Sadece yüzde 12’si bu konuda bilinçli. Katılımcıların yüzde 58’i online ve dijital ayak izlerinin güvenliği konusunda endişe duyarken, yüzde 72’si teknolojinin yanlış bilgiyi yaymak için kullanılmasından rahatsız. Yüzde 48’i de cihazların üzerinden takip ve kayıt ettiğinden şüpheleniyor. VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler “Digital Frontier 4.0 araştırmamızın açığa çıkardığı veriler, kullanıcıların verilerine dair genel olarak bir çekimserliğe sahip olduğunu gösteriyor. Öte yandan tüm bu görüşlere rağmen birçok kişi dijital gelişmeleri de destekliyor. Tüketiciler hızlı inovasyon yerine dünyayı daha iyi bir yer yapacak gelişmeler istiyor. Öyle ki katılımcıların yüzde 58’i teknolojinin, yeni iş ve hayat alanları oluşmasına vesile olarak ülkelerinin dijital anlamda gelişmesine katkı sağladığını belirtiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...