TEKNOFEST kapılarını açtı: Teknoloji ve eğlence Azerbaycan’da buluştu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
TEKNOFEST kapılarını açtı: Teknoloji ve eğlence Azerbaycan’da buluştu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak tanımlanan TEKNOFEST, kapılarını bu kez Azerbaycan’da açtı. Festival, 26-29 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak tanımlanan TEKNOFEST, kapılarını bu kez Azerbaycan’da açtı. Festival, 26-29 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi amacıyla düzenlemeye başladığı TEKNOFEST iki ülke arasındaki kardeşlik, dostluk ve stratejik ittifakın göstergesi olarak bu yıl Azerbaycan’da gerçekleştiriliyor. 
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının birlikte düzenlediği festival, Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenmekte. 
AA’nın haberine göre, etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türk ve Azerbaycan'dan çok sayıda kurum ve şirketin üst düzey yöneticisi katıldı.
Bugün (26 Mayıs) başlayan TEKNOFEST, 29 Mayıs'a kadar çeşitli gösteriler, teknoloji yarışmaları ile devam edecek.
Festivalde, Azerbaycan güvenlik güçlerinin kullandığı silahların yanı sıra, Türkiye'den alınan Bayraktar TB2 insansız hava aracı, 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç Cobra, Land Rover, Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı gibi ürünler de sergileniyor. 
Ayrıca Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2, Hürkuş, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk, Bakü semalarında gösteri uçuşları yapacak.
Ziyaretçiler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının Türk savunma sanayisinin gelişimini aktardığı ‘Geçmişten geleceğe Türk Savunma Sanayii’ başlıklı görsel tarih çalışmasına yoğun ilgi gösterdi. 
Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ, kara, hava ve deniz platformlarına yönelik yürüttüğü projelere ilişkin maketleri; Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi ise elektrikli fırtına obüsü, Yavuz obüsü ve Korkut silah sistemi gibi ürünlerin maketlerini etkinlik alanında sergiliyor.
ASELSAN, Bayraktar TB2 ile görev yapan elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi Cats, Sarp Zafer uzaktan komutalı silah sistemi, Atak helikopter kokpiti, Avcı kaskı, İHASAVAR gibi birçok ürün de ziyaretçileri bekliyor.
HAVELSAN standındaki atış simülatörü yoğun ilgiyle karşılaşırken, ziyaretçiler, Baykar standında Bayraktar TB2'nin çeşitli alt sistemlerinin çalışmasını da izleyebilmekte. TEI ise helikopter ve insansız hava aracı motorlarını tanıtıyor.
ROKETSAN ise, milli İHA’ların vurucu gücünü oluşturan MAM-C, MAM-L ve MAM-T mühimmatlarını sergilemenin yanı sıra TRLG-122 ve TRLG-230 füzeleri ile Alka yönlendirilmiş enerji silah sistemi maketini ziyaretçilere sundu. 
STM ise Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu, Taşınabilir Döner Kanatlı Gözcü İHA Sistemi Togan gibi platformların yanında hücumbot ve açık deniz karakol gemisi maketlerini sergiliyor.
TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında düzenlenen yarışmalara toplam 1000 takım olmak üzere 5 bin yarışmacı başvurdu. Başvuruda bulunan 1000 takımdan 250'den fazlası finale kaldı. TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında Bakü Crystal Hall'de düzenlenecek girişim zirvesi Take Off Bakü'ye ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda, Pakistan, Mısır, Arjantin, Türkiye, Azerbaycan ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 32 ülkeden katılım oldu.
76 paydaş kurumun desteğiyle bugün açılış töreni gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Azerbaycan, 28 Mayıs Cumartesi de iki devletin Cumhurbaşkanını ağırlayacak. Yarışmalarda birinci olan takımlar, ödüllerini Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...