TEKNOFEST Azerbaycan'da heyecan dorukta: Gökyüzünde 'bağımsızlık' coşkusu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
TEKNOFEST Azerbaycan'da heyecan dorukta: Gökyüzünde 'bağımsızlık' coşkusu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST üçüncü gününde tüm coşkusuyla devam ediyor. Etkinliğe katılan binlerce kişi, özellikle uçuş gösterileri ile unutulmaz anlar yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine TEKNOFEST'i ziyaret etti. Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü olması nedeniyle etkinliğin üçüncü gününde heyecan daha da arttı. Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da katıldığı TEKNOFEST'te birinci olanlara ödüllerini Erdoğan, Aliyev ve Sancar takdim etti. 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl ilk kez Türkiye dışında düzenleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordine ettiği ve iki ülkeden 76 kurum ve şirketin desteklediği etkinlik, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Crystal Hall ve Denizkenarı Milli Park’ta ziyaretçilerini ağırlıyor.

TÜRK PİLOTLARI YİNE HAYRAN BIRAKTI 

Birçok etkinlik ve yarışmaya sahne olan TEKNOFEST, ilk üç gününde ziyaretçi akınına uğradı. TEKNOFEST Azerbaycan’ı ziyaret etmek üzere yaklaşık 20 bin kişi kayıt yaptırdı ve 1000 takım ve 5 bin yarışmacı ise yarışmalara başvurdu.

TEKNOFEST Azerbaycan'da heyecan dorukta: Gökyüzünde 'bağımsızlık' coşkusuPilotlar, gökyüzündeki gösterilerde semayı Azerbaycan bayrağının renklerine boyadı

Binlerce ziyaretçiyi en çok heyecanlandıran ise Türk pilotların uçuş gösterileri oldu. Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solotürk'ün yanı sıra Atak helikopteri de Bakü semalarında gösteri düzenledi. Heyecanın doruklara ulaştığı anlarda binlerce ziyaretçi uçuş gösterilerine alkışlarla tepki verdi. 

TEKNOFEST, yarın son gününde ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek. Etkinliğin ilk gününde konuşan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in gelecek yıllarda başka ülkelerde de düzenlenebileceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...