Güneş tutulmasına uzaydan bakış: Uzay aracı SDO, Ay Güneş’in önünden geçerken çekti

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
Güneş tutulmasına uzaydan bakış: Uzay aracı SDO, Ay Güneş’in önünden geçerken çekti

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail

NASA'ya ait uzay aracı, Ay Güneş'in önünden geçerken o anı uzaydan görüntüledi. Bu Güneş tutulması Dünya'dan görülmedi ve sadece 35 dakika sürdü. Yakın çekim görüntüler, Güneş'in dönen alevlerinin aydınlattığı Ay dağ sıralarını gösteriyor.

ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın uzay aracı The Solar Dynamics Observatory (SDO), kısmi Güneş tutulmasının fotoğraflarını, tutulmanın görülebileceği tek yerden, uzaydan çekti. Ay’ın Güneş’in önünden geçişi 35 dakika sürdü. En yüksek noktada Ay, Güneş’in görünen yüzde 67’lik kısmını kapattı. Son derece çarpıcı görüntülerde Güneş ateşiyle arkadan aydınlatılan Ay dağları görülüyor.

Güneş tutulmasına uzaydan bakış: Uzay aracı SDO, Ay Güneş’in önünden geçerken çektiNASA'nın yakaladığı iki görüntü

Şili’de Santiago'daki bilim adamı Patricio Leon, Ay'ın Güneş boyunca hareket ettiği yakın çekim görüntülerini Lunar Reconnaissance Orbiter'ın topografya haritasıyla karşılaştırdı. SpaceWeather.com'daki uzmanlar, görüntüdeki dağların Ay’ın güney kutbuna yakın Leibnitz ve Doerfel dağları olduğunu tespit etti. Uzmanlar, “Bunun gibi yüksek çözünürlüklü görüntüler, SDO bilim ekibinin teleskobu daha iyi anlamasına yardımcı olabilir” dediler. 11 Şubat 2010 tarihinde uzaya fırlatılan SDO, her 0,75 saniyede bir Güneş’in fotoğrafını çekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...