Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Xiaomi yeni telefonlarını tanıttı: Devasa kameralı 12S Ultra'nın fiyatı

Düzenleyen:
Xiaomi yeni telefonlarını tanıttı: Devasa kameralı 12S Ultra'nın fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri

Çinli teknoloji devi Xiaomi, beklendiği üzere ‘12S’ isimli yeni akıllı telefon serisini tanıttı. Teknoloji üreticisinin yeni telefonları arasında amiral gemisi model olarak nitelendirilen yeni 12S Ultra’nın devasa 1 inçlik kamera sensörü görenleri şaşırtıyor.

1 inçlik bir sensör bir akıllı telefon için oldukça büyük. Cihazın arka panelinde yer alan devasa kamera kurulumu gerçekten hayret uyandırıyor. Peki, yeni akıllı telefon modellerinin özellikleri ve fiyatı ne? 
Xiaomi'nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu 12S Ultra, 6.73 inç OLED ekrana, birinci sınıf Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga setine ve telefonun arka tarafının yaklaşık üçte birini kaplayan kamera merceği şeklinde bir çıkıntıya sahip.
Üçlü kamera kurulumu, 48 megapiksel ultra geniş, 5x optik zoomlu 48 megapiksel telefoto ve 1 inçlik sensörü kullanan 50 megapiksel ana kameradan oluşuyor. Bu arada daha büyük sensörün avantajına geçersek, daha büyük boyut, sensörün daha fazla ışık toplamasına ve daha ayrıntılı görüntüler yakalamasını sağlar. Bir telefonu DSLR'ye (profesyonel fotoğraf makinesine) dönüştürmez ancak tipik akıllı telefon kamerasından bir adım öteye geçirebilir. 
Örneğin iPhone 13 Pro’nun sensör boyutu 1/1.65 inç. Xiaomi, telefonun kamera sisteminin Alman kamera üreticisi Leica ile birlikte tasarlandığını açıkladı. Kamera bir yana 12S Ultra, IP68 su ve toza dayanıklılık, büyük bir 4.860 mAh pil kapasitesi, 67W kablolu hızlı şarj ve 120Hz ekran yenileme hızı gibi bir takım amiral gemisi telefonların özelliklerine de sahip. Telefonun ayrıca Dolby Vision HDR'de çekim yapabilen ilk Android cihazı olması bekleniyor.
12S Ultra ilk olarak Çin'de piyasaya sürülecek. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonu yaklaşık 900 ABD Dolarına, 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip üst düzey versiyonu ise bin 50 dolar fiyattan satılacak. Türkiye’de vergilerle birlikte bu cihazların en az 15 bin TL’nin üzerinde satılmasını öngörüyoruz. 
Xiaomi ayrıca 12S ve 12S Pro modellerini de tanıttı. Bu iki telefon, Ultra'dan daha küçük ama yine de tipik akıllı telefon sensöründen daha büyük olan 1/1.28 inç boyutunda bir ana kamera sensörüne sahip. 12S Pro’nun arka panelde 50 megapiksel ana, 13 megapiksel ultra geniş açılı ve 5 megapiksel telefoto kamerası bulunuyor. Pil kapasitesi ise 5.160 mAh ve 67W hızlı şarjı var. Telefon, Android 12 tabanlı MIUI 13 ile kutusundan çıkacak.
12S daha küçük 6.28 inç 120 Hz ekrana sahipken 12S Pro, Ultra gibi 6.73 inç 120 Hz OLED ekrana sahip. Her ikisi de aynı Snapdragon 8 Plus Gen 1 yongasıyla çalışıyor. 
12S’nin fiyatı 600 dolardan, 12S Pro’nun ise 700 dolardan başlıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...