6 Temmuz’da Dünya’yı Güneş fırtınası vuracak

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
6 Temmuz’da Dünya’yı Güneş fırtınası vuracak

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Sun

Bilim insanları, 6 Temmuz Çarşamba günü bir 'geomagnetic' fırtınasının Dünya'nın manyetik alanına çarpmasını beklediklerini söylüyor. Geçtiğimiz haftanın başlarında Dünya, Güneş'ten gelen devasa bir güneş patlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

ABD’de Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), geçen hafta Güneş’te meydana gelen büyük patlama sonrasında küçük bir G1 sınıfı jeomanyetik fırtınanın 6 Temmuz'da Dünya’yı vuracağı uyarısında bulundu. G1 jeomanyetik fırtına sınıflandırması, Güneş olayının Dünya'daki insanları etkilemeyeceği ancak elektrik şebekelerinde ve uydu operasyonlarında küçük kesintilere sebep olabileceği anlamına geliyor. Bu fırtınanın birçok kuzey ABD eyaletinde görülebilecek auroralar (hareketli ve renkli ışıklar) da oluşturması bekleniyor. Dünya'nın manyetik alanına çarpan Güneş patlamalarına 'Güneş fırtınaları' deniliyor. Bu fırtınalar şiddetine göre derecelendiriliyor. Bazı fırtınalar radyo kesintilerine sebep oluyor ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar için tehlike teşkil ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...