Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baykar'dan Bayraktar jesti! 'Bu büyük kuşu gördüğümde hayranlık hissediyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Baykar'dan Bayraktar jesti! 'Bu büyük kuşu gördüğümde hayranlık hissediyorum'

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türkiye'den Bayraktar TB2 alarak Ukrayna'ya bağışlamak için kampanya başlatan Litvanya'ya Baykar jest yapmış ve Bayraktar TB2'nin ücretsiz verileceğini açıklamıştı. Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni yapıldı.

Litvanya halkı, Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak amacıyla kampanya düzenlemiş, 3 gün içerisinde 6 milyon euro toplanmıştı. Baykar Teknoloji de bunun üzerine Bayraktar TB2’yi Litvanya’ya ücretsiz sağlayacaklarını duyurmuştu.

Baykar'ın hediye ettiği Bayraktar TB2, Litvanya'ya teslim edildi. Siauliai Hava Üssü'nde düzenlenen törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katıldı.

"DAYANIŞMAYA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK"

Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV'ye yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2'yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik" dedi.

Bayraktar'ın kendini pek çok platformda kanıtlamış yüksek teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, gurur duyduğunu, Ukrayna'ya barış getirmesi ve ülkenin egemenliğini koruması için fayda sağlaması temennisinde bulundu.

Büyükelçi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum" diyerek bunun hükümetler ya da büyük şirketler tarafından değil, sıradan halk sayesinde elde edilmiş olmasının inanılmaz olduğunu ifade etti.

Litvanya'nın Siauliai üssünde Ukrayna'ya gitmeyi bekleyen, Türkiye'nin ilk milli ve özgün SİHA'sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2'nin üzerinde "Bayraktar’ın armağanıdır" yazıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...