Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Google'a 'reklam' davası

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
ABD Adalet Bakanlığı'ndan Google'a 'reklam' davası

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Google yakında ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan ikinci antitröst davasıyla karşı karşıya kalabilir. Bloomberg News'in haberine göre bakanlık, dijital reklam pazarını yasadışı bir şekilde kontrol etmek için hakim konumunu kullanıp kullanmadığını araştırdıktan sonra Eylül ayında teknoloji devine dava açmaya hazırlanıyor.

 

ABD Adalet Bakanlığı'nın avukatlarının, Google hakkındaki iddialarını güçlendirmeye yardımcı olabilecek ek bilgiler toplamak için başka bir görüşme turu yürüttüğü bildiriliyor. Bu yeni görüşmelerin, soruşturmada çok daha önce gerçekleştirilen önceki görüşmelerin üzerine inşa edileceği ileri sürüldü. 

Adalet Bakanlığı ilk olarak 2020'de teknoloji devi Google'a arama motorundaki reklamlar üzerinde haksız bir tekele sahip olmakla suçlayarak bir antitröst davası açmıştı. Bakanlık, Android telefon üreticilerini Google'ı varsayılan arama motoru olarak ayarlamaya zorlamanın, rakiplerin ilgi görmesini engellediğini ve şirketin aramayla ilgili reklamlardan çok büyük miktarda para kazanmasını sağladığını savundu. Aynı yıl Teksas, eyalet başsavcısının şirketi reklam fiyatlandırmasını 'kontrol etmek için tekelci gücünü' kullanmakla suçladığı Google'a karşı çok eyaletli bir dava açtı.

GOOGLE REKLAM DAVASI GENİŞLİYOR

Teknoloji şirketi Google'ın reklam uygulamaları yalnızca ABD'de değil, dünyanın diğer bölgelerinde de incelemeye takıldı. Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu, Google'ın reklam amaçlı olarak rakip hizmetlerin kullanıcı verilerine erişimini sınırlayıp sınırlamadığını araştırmak için bir soruşturma başlattı. Bunun üzerine Google'ın rakip reklam platformlarının YouTube'da reklam yayınlamasına izin verebileceği ifade edildi. 

Bununla birlikte, ABD Adalet Bakanlığı henüz resmi olarak davasını açmamış olsa da, Google sözcüsü Peter Schottenfels yaptığı açıklamada şirketin reklamlar konusundaki işleyişini savundu: "Reklamcılık teknolojilerimiz, web sitelerinin ve uygulamaların içeriklerini finanse etmesine yardımcı oluyor ve küçük işletmelerin dünyanın her yerinden müşterilere ulaşmasını sağlıyor. Çevrim içi reklamcılıktaki muazzam rekabet, çevrim içi reklamları daha alakalı hale getirdi, reklam teknolojisi ücretlerini düşürdü ve yayıncılar ve reklamverenler için seçenekleri genişletti."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...