Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FBI'dan 'Trump' uyarısı: Dijital saldırılar arttı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
FBI'dan 'Trump' uyarısı: Dijital saldırılar arttı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

ABD’de federal yetkililer, FBI'ın geçen hafta Florida'daki eski devlet başkanı Donald Trump'ın evini aramasının ardından kolluk kuvvetlerine yönelik çevrim içi tehditlerde artış olduğu konusunda uyardı.

FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, ülke genelinde eyalet ve yerel kolluk kuvvetleri yetkilileriyle paylaşılan ortak bir istihbarat bülteni aracılığıyla uyarı gönderdi. CBS News’in haberine göre, bültende federal yetkililer tehditlerin ‘öncelikle çevrim içi ve sosyal medya siteleri, web forumları, video paylaşım platformları ve görüntü panoları dahil olmak üzere birden fazla platformda’ yapıldığını ve yasayı tanımlayan kişileri gözlemlediklerini söyledi. 

Trump ve Cumhuriyetçiler, geçtiğimiz Pazartesi günü eski başkanın Florida'daki evinde bir arama emri yürüttüğü için FBI'a yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social'da defalarca FBI'ı hedef aldı ve yetkilileri asılsız bir şekilde Cumhuriyetçi muhalifleri ‘karalamak’ için Demokratlarla delil toplamakla suçladı.

FBI OFİSİNE SALDIRI ENGELLENMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Cincinnati kentindeki FBI ofisine girmeye çalışan silahlı iki kişi öldürülmüştü. Saldırıdan saatler önce silahlı saldırganlardan Ricky Shiffer Jr’ın Truth Social’da kolluk kuvvetlerine karşı şiddeti savunan paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz hafta Amerikan TV kanalı Fox News’in sunucularından Brian Kilmeade, FBI'ın arama emrini imzalayan Yargıç Bruce Reinhart'ın hükümlü Ghislaine Maxwell'in yanında oturan sahte bir görüntüsünü gösterdi. Kilmeade daha sonra bunun ‘şaka olduğunu’ belirtse de benzer birkaç olayın daha gerçekleşmesi FBI’ya yönelik dijital tehditlerin arttığı yorumlarına yol açtı. 

Zira başka bir Fox sunucusu Sean Hannity'nin Florida Valisi Ron DeSantis ile FBI baskını konusunda tartıştığını gösteren sahte bir video yayımlandı. Videonun Twitter'da viral hale gelmesinden saatler sonra sosyal medya platformu, gönderiye ‘manipüle edilmiş medya’ etiketi koydu. Bununla birlikte, gönderinin gerçekliğine gelirsek, böyle bir tartışma aslında hiç olmadı. Video, sunucu Hannity’in başka bir tartışmadan görüntüleri ile DeSantis'in yaklaşık iki yıl önce çekilmiş görüntülerinin birleştirilmesiyle yapılmıştı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...