Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya'da korku dolu anlar: Ateş topu şeklindeki göktaşı geceyi aydınlattı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Japonya'da korku dolu anlar: Ateş topu şeklindeki göktaşı geceyi aydınlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Japonya’da başkent Tokyo ve çevresinde görülen ateş topu şeklindeki bir göktaşının video görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü. Farklı kişiler tarafından görüntülenen göktaşının düşme anı korku dolu anlar yaşattı.

Japonya'nın başkenti Tokyo başta olmak üzere Kanto bölgesinin farklı kesimlerinden gözlemlenen bir göktaşı sosyal medyada ilgi odağı oldu. Dün yerel saatle 19.20 sularında kaydedilen görüntülerde, ateş topu şeklinde beliren cismin bir asteroidin atmosferde yanması sonrası ortaya çıkan parçasının yeryüzüne düşerken saçtığı ışık olduğu açıklandı. Denize düşmüş olabileceği değerlendirilen göktaşının görüntüleri seyir halinde olan araçların kameralarına yansıdı.

Göktaşı görüntülerinin bazıları Yamanashi Eyaletine bağlı Narusawa bölgesinden çekildi. İnsanların bulunduğu bir bölgeye düşmemesi sevinçle karşılandı ancak korku dolu anlarda ateş topu şeklinde ilerleyen göktaşı geceyi aydınlattı. 

Kanagawa Eyaletindeki Hiratsuka Şehir Müzesi'nden küratör gökbilimci Fujii Daichi, fenomenin bir ateş topu olarak bilindiğini söyledi. Ateş toplarının, asteroit parçaları ve Dünya'nın atmosferi boyunca düşen diğer nesneler yandığında ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Fujii, ateş topunun uzun bir ışık izi bıraktığını belirtti. 

Uzmanlar, söz konusu doğa olayını nerede ve ne zaman gözleneceğini bilmenin imkansız olduğunu, bu nedenle göktaşını görenlerin şanslı olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...