HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Apple kurucusu, 'Apple, Google ve Samsung ile ortak olmalı'

Kaynak:
Apple kurucusu, 'Apple, Google ve Samsung ile ortak olmalı'

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, firmanın en büyük rakipleri olan Samsung ve Google ile ortak olması gerektiğini söyledi

Apple'ın kuruluşunun temellerini atan 2 kişiden birisi olan Steve Wozniak geçtiğimiz günlerde şok etkisi yapacak sözlere imza attı. Steve Jobs ile Apple Computer'ın temellerini atan ikili ilerleyen yıllarda yollarını ayırmış olacaktı. Steve Wozniak adıyla tanınan kurucu Apple cephesinden ayrıldıktan sonra fahri bir Apple çalışanı olarak bir çok davet ve lansmanlarda temsilen görünmeye devam etti. Jobs'ın ölümünden sonra da kamera karşısına geçen Wozniak, zaman zaman verdiği demeçlerle birlikte gündemde kalmayı başarıyor, sansasyonel açıklamalarda bulunuyordu. Geçtiğimiz saatlerde Apple'a yönelik yaptığı yeni bir açıklamayla yine gündemin en tepesine oturmayı başardı. Wozniak, Apple'ın en büyük rakipleri olan Google ve Samsung ile çalışması gerektiğini belirtti. BBC'ye yaptığı açıklamalarda Woz, Apple'ın Siri gibi arama motoru teknolojisine dayanan hizmetlerini geliştirmek ve girmeye hazırlandığı giyilebilir teknoloji piyasasında başarılı olmak için Google ile çalışması gerektiğini belirtti. Wozniak, "Tanrı'dan Apple ve Google'ı ileride ortak yapmasını diliyorum" ifadesini kullandı. Kendisine ümit ettiği ortaklığın nasıl kurulacağı sorulan Wozniak, 'bu konuda emin olmadığını' söyledi. 63 yaşındaki Wozniak, "Muhtemelen yanılıyorum ama iş dünyasındaki endişeler hakkında bilmediğim birçok şey var. Her zaman aklınızda bulundurmanız gereken şey, şirketlerin en büyük derdinin para kazanmak olduğu" dedi.


'SAMSUNG'LA ORTAKLIK KURULMALI
Wozniak, röportajında Apple'ın Siri sesli komut teknolojisi de eleştirdi. Ara sıra arattığı restoranları Siri aracılığıyla bulamadığını söyleyen Wozniak, "Ama Android'de genelde sorun yaşamıyorum... Bilgisayarlar geliştikçe yapay zekaları da gelişiyor" dedi. Apple ve Samsung arasında kurulacak ortaklığın inovasyon adına büyük bir fırsat olduğunu belirten Wozniak, 'Samsung'da, iPhone'umda görmek istediğim şeyleri görüyorum... Apple'ın bunları kullanabilmesini isterdim ve bu konuda Samsung bize engel olur muydu bilmiyorum" yorumunu yaptı. Wozniak, lisansların ortak kullanımı ve teknoloji paylaşımıyla birçok yeni ürün geliştirilebileceğini belierterek, "Çok daha ileri gidebiliriz... Bence lisansların adil fiyatlarla satıldığı bir dünyada yaşamalıyız" dedi.


nbsp;

TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...