- Bayraktar TB3, ASELFLIR-500 ile uçtu
26 Mart 2024 - 23:05

Bir test daha başarıyla tamamlandı! Bayraktar TB3, ASELFLIR-500 ile uçtu

Baykar'ın yerli ve milli olarak geliştirdiği Bayraktar TB3, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
 - ABD ve Çin arasında çip savaşları!
26 Mart 2024 - 06:17

Çip savaşları! Çin, ABD’li Intel ve AMD işlemcileri yasaklıyor 

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Çin devlet bilgisayarlarında ABD’li Intel ve AMD CPU’ların kullanımı yasaklandı. Microsoft’ta karşı da harekete geçen Çin Windows yerine yerel yazılımların kullanımını tavsiye etti.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mart 2024 - 12:24

Apple'ın genel merkezi havadan görüntülendi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın genel merkezi havadan görüntülendi.
 - NASA Ay demiryolu projesi için harekete geçti
24 Mart 2024 - 15:29

Uzay demir ağlarla örülecek! NASA Ay demiryolu projesi için harekete geçti

Her ne kadar kulağa bilim kurgu filmi gibi gelse de Ay’da bir demiryolu yapılması için sözleşmeler imzalandı. ABD Savunma Bakanlığı'nın araştırma kuruluşu DARPA, Northrop Grumman şirketiyle "Ay demiryolu" için kolları sıvadı.
 - Çipli hasta zihin gücü ile tweet attı
24 Mart 2024 - 04:35

Çipli hasta zihin gücü ile tweet attı

Elon Musk’ın beyin çipi Neuralink’i takan ilk insan Noland, sadece zihin gücünü kullanarak tweet attı. Noland paylaşımında “Twitter beni bot olduğumu düşündüğü için yasakladı. X ve Elon Musk, beni eski durumuma döndürdü” dedi.
 - Türk misafirperverliğini süper app ile dünyaya taşıdı
24 Mart 2024 - 04:27

Türk misafirperverliğini süper app ile dünyaya taşıdı! WeBee zincir otellerin tercihi oldu 

Yüzde 100 Türk firması olan WeBee, geliştirdiği süper app ile otellerde misafir memnuniyetini artırıyor. WeBee CEO’su Özgür Zan, müşteri memnuniyetinde dünya birincisi, üç ülkede ise pazar lideri olduklarını söyledi.
 - Bayraktar TB3 2. prototip ilk uçuşunu başarıyla tamamladı
23 Mart 2024 - 21:09

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Selçuk Bayraktar o anları paylaştı

İlk uçuşunu 27 Ekim'de yapan Bayraktar TB3 SİHA, 2. prototip uçuşunu başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, o anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
 - Türksat6A'da sona yaklaşıldı
23 Mart 2024 - 09:47

Türksat6A'da sona yaklaşıldı: Temmuzda uzaya fırlatılacak!

Bakan Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A için tarih verdi. Projenin tamamlandığını ve uçuş modelinin nakliye öncesi halini görebildiğini aktaran Kacır, uydunun 8 Temmuz haftasında fırlatılacağını söyledi. Bu fırlatmada bir ilkin de yaşanacağını söyleyen Kacır, "Fırlatma sonrası yörüngeye yerleşme aşamasında ilk kez yine bizim ekiplerimiz, kendi imkanlarımızla gerçekleştirecek" dedi.
 - 'Özel uzay istasyonu' hayali gerçek oluyor
23 Mart 2024 - 06:01

'Özel uzay istasyonu' hayali gerçek oluyor! 2027'de yolcu taşıyacak

Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin, uzaya bilim kurgu filmlerindekileri andıran bir istasyon inşa ediyor. 2027'ye kadar faaliyete geçmesi beklenen istasyonun bilimsel araştırmaların yanı sıra uzaya insan taşımacılığında da kullanılması bekleniyor.
 - ABD basınından Türk SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken analiz
22 Mart 2024 - 14:28

ABD basınından Türk SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken analiz: Durumu tersine çevirdi

Droneların son savaşlardaki etkisi inceleyen Business Insider'den dikkat çeken bir analiz geldi. ABD'li yayın kuruluşu Türk SİHA'larına ayrı parantez açtı, işte detaylar...
 - ABD basınından Türk SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken analiz
20 Mart 2024 - 12:01

ABD basınından Türk SİHA'ları ile ilgili dikkat çeken analiz: Durumu tersine çevirdi

Droneların son savaşlardaki etkisi inceleyen Business Insider'den dikkat çeken bir analiz geldi. ABD'li yayın kuruluşu Türk SİHA'larına ayrı parantez açtı, işte detaylar...
 - NVIDIA yeni nesil insansı robot GR00T’u tanıttı!
19 Mart 2024 - 21:12

NVIDIA yeni nesil insansı robot GR00T’u tanıttı! İşte özellikleri

İnsansı robotlara yapay zeka teknolojisini entegre etmek isteyen NVIDIA çalışmalara başladı. Şirket, proje için dünyanın en büyük robotik şirketlerini bir araya getirdi. 
 - Yapay zeka, psikiyatrist de oldu
17 Mart 2024 - 23:19

Yapay zeka, psikiyatrist de oldu: Ses kayıtlarını analiz edip teşhis koyuyor

Yapay zeka teknolojisi 'depresyon ve intihar düşüncesi' olan insanlara yardım etmeye başladı. Tayland'da kullanılmaya başlanan sistemde yapay zeka, bakanlığın arşivindeki ses kayıtlarını analiz ederek tespitte bulunuyor. İlk belirlemelere göre ise teşhislerin doğruluğu bilim insanları tarafından geçer not aldı. Yapay zekanın katkısıyla hastaların tedavi sürecinin de hızlandığı kaydedildi. 
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2024 - 09:46

KAAN boyandı, yeni hali ortaya çıktı!

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, geçen ay ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirmişti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın boyandığını duyurdu, işte son hali...
 - Yapay zekâ sergi açtı 
17 Mart 2024 - 04:47

Yapay zekâ sergi açtı 

Sanat dünyası yapay zekâ ve lazer teknolojisiyle bambaşka bir boyuta ulaştı.Yapay zekâyla oluşturulan eserler projeksiyon cihazları ile canlandırıldı.
 - Cep dostu telefonlar
17 Mart 2024 - 04:10

Cep dostu telefonlar! Fiyatları ortalama 10 bin lira

Cep telefonu fiyatları döviz kurundaki artış ve enflasyonla birlikte cep yakıyor. Amiral gemisi telefonların fiyatları en düşük 50 bin liradan başlarken, cep telefon markaları daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için uygun fiyatlı telefonlarını Türkiye’de piyasaya sürmeye başladı. Yeni modeller ortalama 10 bin lira fiyatıyla tüketicilere uygun seçenekler sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2024 - 17:19

Mars’ta ‘gizlenmiş’ yanardağ keşfedildi! Yaşam belirtileri olabilir

Bilim insanları, Mars'ta ‘gizlenmiş’ devasa yanardağ keşfetti. Uzmanlar 50 yıldır fark edilmeyen bu yanardağın, yaşam belirtileri barındırıyor olabileceğini açıkladı.
 - 'Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı'
16 Mart 2024 - 11:37

Alper Gezeravcı uzay yolculuğunu anlattı: Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Edirne'de gençlerle buluştu, uzay yolculuğunu ve gerçekleştirdiği deneylerin detaylarını anlattı. Uzaydan döndükten sonra en çok 'Diğer insanlardan farklı olarak ne yaptık?' sorusuyla karşılaştığını dile getiren Gezeravcı, "Bir anne babanın hayatındaki en değerli adım, evladının attığı ilk adımdır. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı, bunun için çok değerli" dedi.
 - 'KORKUT'an yanımız görev başında
15 Mart 2024 - 15:41

Dakikada 1100 atım, saatte 65 kilometre hız! 'KORKUT'an yanımız görev başında

Milli Savunma Bakanlığı, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi KORKUT'un teknik özelliklerinin yer aldığı bir video paylaştı. 35 mm K/M tipi çift namlulu silah sistemi ile dakikada 1100 atım gerçekleştiren KORKUT, saatte 65 kilometre hıza çıkıyor.
 - SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!
15 Mart 2024 - 08:27

SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, başarısızlıkla sonuçlanan 2 denemenin ardından 2,4 milyar dolar değerindeki Starship roketini yörüngeye fırlattı. Roket bu defa yörüngeye ulaştı fakat Hint Okyanusu'na planlanan inişinden önce kayboldu.
 - ASELSAN'dan büyük hamle! Hacettepe'de kullanıma sunuldu
14 Mart 2024 - 17:01

ASELSAN’dan milli mobil röntgen cihazı! Hacettepe'de kullanıma sunuldu

ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı, ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde kullanıma alındı. ASELSAN Genel Müdürü Akyol, "Seyyar hareket etme fonksiyonuna sahip olan cihaz, hastanelerde yeni bir dönemi başlatacak." dedi.
Sona Git