Başbakan Yardımcısı Elvan: Müdahale etmekten çekinilmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Elvan: Müdahale etmekten çekinilmeyecek

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Elvan, Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir unsur görülürse buna müdahale etmekten hiçbir zaman çekinilmeyeceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, bir dizi programa katılmak için geldiği Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir restoranda muhtarlarla buluştu.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, sözünü verdikleri projelerin arkasında olduklarını söyledi.

Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi olduğunu belirten Elvan, Suriye'de yıllardır süren savaşta Esed yönetimi ve terör örgütünce yüzbinlerce insanın katledildiğini, milyonlarca kişinin de mülteci konumuna düşürüldüğünü ifade etti.

Elvan, Türkiye'nin kendisine yakışır biçimde mazlumlara sahip çıktığını söyleyerek, şunları belirtti:

"Türkiye 2 milyon 700 bine yakın Suriyeliyi misafir ediyor. Bizim bu olumlu yaklaşımımıza rağmen bakıyorsunuz çıkmış Birleşmiş Milletler (BM) 'Türkiye yeni gelenlere kapılarını açsın' diyor. Biz de diyoruz ki, 'Ey Birleşmiş Milletler, bu konuda en son telkinde bulunacağın ülke Türkiye'dir. Siz gidin ağzınızı dahi açamadığınız ülkeleri uyarın. Gidin Avrupa'yı, Rusya'yı uyarın'. Ne yaptılar şu ana kadar soruyorum size? Siz Birleşmiş Milletler olarak ne yaptınız bugüne kadar? Lütfen kendinizi de gülünç durumuna düşürmeyin."

Suriyeli sığınmacılar için 8 milyar dolara yakın para harcandığına dikkati çeken Elvan, Türkiye'nin bu yardımları BM ve diğer ülkelerden bir beklentiyle yapmadığını dile getirdi.

Elvan, Suriye konusunda tutumlarının açık olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Suriye'de DEAŞ'de, Nusra'da, PYD'de terör örgütüdür. Birileri çıkıyor, 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' diyor. PKK'nın bir uzantısı olduğunu cümle alem biliyor. PYD bal gibi bir terör örgütüdür. Hiçbir şeyi görmüyorlarsa da şunu görsünler, PYD, Rusya'da büro açıyor. Büroda terörist başının fotoğrafları önünde PYD'liler poz veriyorlar. Sen bu terörist başını, terörist olarak tanıyorsun, fotoğrafa ne diyeceksiniz? PYD'nin PKK ile iş birliği içerisinde olduğu gayet açık bunu herkes biliyor. Biz bugüne kadar ülke olarak, AK Parti hükümetleri olarak ne söylemişsek bir yerden sonra bizim dediğimiz noktaya geliyorlar. PYD, bir terör örgütüdür. Müttefiklerimizden de buna uygun bir davranış bekliyoruz. Eğer Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir unsur görürsek buna müdahale etmekten hiçbir zaman çekinmeyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

Terör örgütüne yönelik operasyonlara da değinen Elvan, Silopi ve Cizre'de çukurların ve barikatların kaldırıldığını, bu ilçelerin teröristlerden temizlendiğini söyledi.

Elvan, Sur'daki çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, "Sur'u da inşallah en kısa sürede pisliklerden arındıracağız. Nerede olursa olsun bu tür girişimlere müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Çukur siyaseti yapanlara, 'Siz o çukurun içinde kalırsınız' dedik. Sırtını millete değil, terör örgütüne dayayanlar, o çukurların altında kaldılar, kalmaya da devam edecekler" dedi.

PKK ve PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen siyasi partileri de eleştiren Elvan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu milletin birliğine, bütünlüğüne, geleceğine saldıran bu terör örgütüne bugün bir ana muhalefet partisi mensubu milletvekili veya milletvekili grubu, terör örgütü diyemiyorsa, 'Yazıklar olsun' diyorum. HDP'ye zaten diyeceğim bir şey yok. Onlar PKK'nın uzantısı, onunla iç içeler. Ama şunu da söylemem gerekiyor, onları seçen de milletimizdir. Milletimize olan borçları neyse, onu yerine getirmelidir. O bölgede yaşan milletimiz bize, 'Ne olur bu operasyonlara devam edin, kesmeyin, tek bir silah kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürün' diyor. İşte ey HDP, o bölgede yaşayan vatandaşlarımız sana oy verdi. Vatandaşlarımız isteklerini, arzularını yerine getir. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız PKK'ya karşıysa, terör örgütü olarak görüyorlarsa ki görüyorlar, sen de kalk şunu söyle, 'PKK, sen bir terör örgütüsün, silahlı eylem yapmamalısın'. Ama diyemiyor çünkü korkuyorlar, vesayet altındalar."

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...