Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB'den skandal hareket! Bu mudur cenazeye saygınız?

Düzenleyen:
İBB'den skandal hareket! Bu mudur cenazeye saygınız?

TÜRKİYE Haberleri

İstanbul'da cenazelerin kepçeyle defnedildiği belirlendi. İBB'nin cenaze defin işlemleri sırasında inancımızla bağdaşmayan uygulamaları tepki çekti.

İBB'nin cenazeleri kepçe ile defnetmesi vicdanları sızlattı.  Gazeteci Adnan Odabaş, mezarlıkta şahit olduğu manzaraya isyan etti. Sosyal medya hesabından kepçeli definin videosunu paylaşan Odabaş, İBB'ya saygı çağrısında bulundu.

Odabaş, "Vefat eden bir komşumun defin işlemi için Beykoz Yukarı Baklacı Mezarlığına gittim. O anda bir başka cenaze daha geldi ve imamlar toplu dua yaptırdıktan sonra cenazeler yakınları tarafından mezara indirildi. Biz defin işlemi sırasında İslami kurallara göre kürekle mevtanın üzerinin kapatılmasını beklerken İBB Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı görevliler eşliğinde bir kepçe mezarlara toprak doldurmaya başladı. Bu ne İslam inancı ile ne de Türk kültürüyle bağdaşmayan bir uygulamadır. Mezar kepçe ile kazılabilir. Fakat mezara kürekle toprak atarken okunması gereken dualar vardır. Vicdanları sızlatan bu uygulamayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kaldırmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...