İmamoğlu'nun mesajına İYİ Parti'den sert tepki

Düzenleyen:
İmamoğlu'nun mesajına İYİ Parti'den sert tepki

TÜRKİYE Haberleri

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın isimleri etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımına tepki gösterdi.

İmamoğlu gece "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" şeklinde mesaj attı.

Mesaja tepki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey” ifadelerine yer verdi.

Ağıralioğlu ayrıca İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık'ın "Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık" mesajı ile İYİ Parti Beşiktaş İlçe Bşakanı Tuncay Buruşuk'un İmamoğlu'na yönelik "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'i itibarsızlaştırmak için hamle yapıyorsunuz! Anladık, duyar kasıp, fitne ateşi yakarak ısınmayı murad ediyor olabilirsiniz! Lakin, o ateş sizi yakar!" şeklindeki mesajını da beğendi.

AKŞENER: SAYGI DUYUYORUM

İmamoğlu'nun mesajı Genel Başkan Meral Akşener'e soruldu. Akşener, "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi, fikirlerini ortaya koydular dolayısıyla ben de saygı duyuyorum" dedi.

Sincan ilçesindeki programı kapsamında 92 yaşındaki Kezban Yalçın'ı evinde ziyaret eden Akşener burada yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Biz İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık, net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye'nin ilk örneği, kendi partimizdir. Dolayısıyla hem Sayın İmamoğlu'nun tweeti hem Sayın Yavuz Ağıralioğlu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, hürriyetçilik ilkesi içerisinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi, fikirlerini ortaya koydular dolayısıyla ben de saygı duyuyorum."

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...