HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2 generalin emeklilik talebi kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
2 generalin emeklilik talebi kabul edildi
İstifa Eden Generaller, , Haber

TÜRKİYE Haberleri  / AA/İHA

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bazı basın yayın organlarında yer alan "5 general istifa etti" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, sadece iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunduğunu belirterek, söz konusu iddiayı "iyi niyetli olmayan, TSK'yı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları" olarak nitelendirdi.

Generallerin istifa ettiği iddiaları üzerine MSB kaynaklarından yapılan açıklamada sadece 2 generalin sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunduğu ve taleplerinin kabul edildiği belirtildi.

Bazı basın organlarında yapılan haberlerde 2 generalin emeklilik taleplerinin olağan dışı bir işlem gibi gösterilerek TSK’nın yıpratılmaya çalışıldığı anlatıldı:

TSK'YI YIPRATMAYA YÖNELİK ALGI

“Sayılar ve isimler vererek olumsuz algı oluşturmaya çalışmak; iyi niyetle açıklanması mümkün olmayan, hem emeklilik talebinde bulunan personelimizin kişilik haklarına saygısızlık hem de TSK’nı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları olarak değerlendirilmektedir.

Asılsız haberlerle hakları ihlal edilen personelimizin gerçeği yansıtmayan haber veya yorumlara karşı her türlü hukuki yola başvurma hakkı saklıdır.”

RUTİN SÜREÇ 

Açıklamada, TSK’da görev yapan her bir personelin, bu kutsal görevi seçmesi kadar emekli talebinde bulunması da en doğal hakkı olduğuna dikkat çekildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yer alan düzenlemeler çerçevesinde, emeklilik hakkını kazanmaları kaydıyla, dileyen her TSK personelinin görevini ifa sırasında kendi isteği ve iradesi ile Ocak-Şubat veya Temmuz-Ağustos aylarında emeklilik talebinde bulunabildikleri hatırlatıldı.

2 generalin emeklilik dilekçelerinin de 31 Ağustos 2021’de tamamlandığı vurgulandı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...