Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yüzde 72'si tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yüzde 72'si tamamlandı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yüzde 72 tamamlandığını duyurarak, "İstasyon betonarme işlerini yüzde 80 düzeyine çıkardık, ince işlerde yüzde 37, ray işlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık" dedi.

Başakşehir’de yapımı devam eden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir arasında bulunan metro hattının ray kaynak töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı tören ile yapıldı.

Ray kaynak töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu, 80 kilometredir. Bugün ray kaynağı töreninde yer aldığımız Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı ile birlikte, İstanbul’da 7 ayrı metro hattının yapımına yoğun şekilde devam ediyoruz. Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy -Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Beşiktaş Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Küçükçekmece Halkalı-Başakşehir Kayaşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade - Çamlıca - ferah mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Ray kaynağı yaptığımız Başakşehir-Kayaşehir metro hattı. Hâlen İstanbul’daki raylı sistemin toplam hat uzunluğu 259,5 kilometre olup, yapımı devam eden projelerimizin tamamlanması ile birlikte, mega kentimizin raylı sistem uzunluğunu 363 kilometreye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

"22 MAYIS 2020'DE DEVRALDIĞIMIZ PROJEYİ, YÜZDE 72 SEVİYESİNE GETİRDİK"

Konuşmalarına devam eden bakan Karaismailoğlu, “Ray kaynak töreninde birlikte olduğumuz Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattının yapımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi başlamıştı. Dünyanın en büyük ve en gelişmiş teknolojilerini barındıran hastanelerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile toplu konutların ve nüfus yoğunluğunun çok yoğun olduğu Kayaşehir’e ulaşımı sağlayacak En öncelikli hatlarımızdan biri olan bu hattımızda Maalesef 2019 Temmuzun’dan devraldığımız güne kadar metro hattının yapımı durdurulmuş hiç bir çalışma yapılmamıştı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile; Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı inşaatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Yüzde 5 olan ilerlemeyle, 22 mayıs 2020 tarihinde devraldığımız projeyi, yüzde 72 seviyesine getirdik. İstasyon betonarme işlerini yüzde 80 düzeyine çıkardık, İnce İşlerde yüzde 37, Ray İşlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık. Toplam 9 bin 523 metre tünel kazısının; 6 bin 277 metrelik NATM tünel kesimlerinde, yüzde 93 seviyesine ulaştık. 3 bin 246 metrelik TBM tüneli kesimini ise 2 adet TBM ile günde ortalama 25 metre ilerleme hızıyla tamamladık" diye konuştu.

Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yüzde 72'si tamamlandı

“BAŞAKŞEHİR - BAKIRKÖY ARASI 29 DAKİKA OLACAK”

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızın uzunluğu 6,2 kilometre olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "Bugün ilk ray kaynağı törenini gerçekleştirdiğimiz viyadük imalatlarını da tamamladık. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızın uzunluğu 6,2 kilometredir. 4 istasyonlu raylı sistemimiz saatte 80 kilometre hıza uygun olarak, günde 70 bin yolcu taşıyabilecektir. Başakşehir’den başlayan hattımız, Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Toplu Konutlar istasyonlarının ardından, Kayşaşehir Merkezine ulaşacaktır.  Bu metro hattımız aynı zamanda, Metrokent İstasyonu’nda, Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattı ile entegre olacak. Yine ayrıca hattımız, Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı ile bağlanacak. Bu entegrasyonlarla, bölgenin Marmaray a, Havalimanına, Göktürk Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş, Gayrettep’ye metro ile ulaşımı da sağlanacaktır. Kayaşehir - Mahmutbey arası seyahat süresi, 20 dakika, Metrokent - İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 24 dakika, Kayaşehir -Beşiktaş Gayrettepe arası seyahat süresi 45 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Bağcılar (Kirazlı) arası seyahat süresi de 23 dakika olacak.  Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden Bakırköy Bağcılar metro hattı tamamlandığında da Başakşehir metrokent - bakırköy Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 29 dakika olacaktır. Bizler bakanlık olarak, sadece büyük altyapı projelerini yapmakla kalmıyor, büyük hizmet hatlarımızın merkezi yerleşim yerlerine bağlantılarını da yapıyoruz. " dedi.

“İSTANBUL’UN HEP YANINDA VE YAKININDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Raylı sistem çalışmalarının devem ettiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, ”Ülke genelinde raylı sistem çalışmalarımız devam ederken, Raylı sistem ve alt bileşenlerinin yerli ve millilik oranlarını yüzde 80’lere yükseltmeyi hedefliyoruz.  Bugüne dek modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda, İstanbul’a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık. İstanbul Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi hâline getirdik. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin her bir köşesine yaptığımız bütün işlerde bizlere desteklerinden dolayı, Cumhurbaşkanı’mıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...