Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteorolojiden kritik uyarı! Fırtına devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Meteorolojiden kritik uyarı! Fırtına devam edecek

TÜRKİYE Haberleri  / İHA/AA

Meteoroloji bugün Marmara ve Kıyı Ege başta olmak üzere yurt genelinde etkili olan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği 38 kişinin yaralandığı fırtınanın yarın da etkisini sürdüreceğini duyurdu. Olası tehlikelere dikkat çeken meteoroloji, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerde fırtına hızının yer yer 100 kilometre üzerine çıkacağını bildirdi.

Günlerdir uyarısı yapılan fırtına bugün Marmara'a bölgesi başta olmak üzere pek çok ilde şiddetini artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, fırtına nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin yaralandığını açıkladı. Pek çok il ve ilçede çatılar uçtu, ağaçlar ve direkler yerlerinden söküldü.

Meteoroloji son hava tahmin raporunda kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu’da yarında etkisini göstereceğini belirtirken, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde fırtına hızının 100 kilometreyi geçeceğini duyurdu.

YAŞANAN FIRTINA KAYITLARA GEÇTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sayfasında yapılan açıklamada ayrıca İstanbul’da etkisini gösteren kuvvetli fırtına nedeniyle 130 kilometre olarak ölçüldüğü belirtildi. İzmir’de 111 kilometre hıza kadar ulaşan fırtına Tekirdağ’da 101 kilometre olarak kayıtlara geçti.

SAATTE HIZI 100 KİLOMETREYİ AŞACAK

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 30 Kasım Salı günü de devam edeceği belirtilirken Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden saatte 60- 90 kilometre, yüksek kesimlerde yer yer 100 kilometre üzeri hızda esmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞA UYARILARDA BULUNULDU

Meteoroloji vatandaşları uyararak, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca kaynaklı gazdan zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...