Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Afyon'da göreve başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Afyon'da göreve başladı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar Valiliği görevine atanan Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Valilik görevine başladı. Yiğitbaşı'nın ilk işi ise şehit ailelerine ziyaret oldu.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kente gelerek görevine başladı. İlk olarak kendisini karşılayan vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlarla selamlaşan Vali Yiğitbaşı, daha sonra karşılama mangasını selamlamıştı.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Afyon'da göreve başladı

İLK GÖREV ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

Bugün görevine başlayan Yiğitbaşı'nın ilk işi ise şehit ailelerine ziyatet oldu. Sandıklı ilçesine gelen Yiğitbaşı burada şehit polis memuru Yaşar Özlem’in annesi Keziban Koç’u ziyaret etti. Ziyarette Vali Yiğitbaşına Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve eşi, Reyhan Tortop eşlik etti.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Afyon'da göreve başladıŞehit annesi Keziban Koç ile sohbet eden Vali Yiğitbaşı daha sonra Hüdai Kaplıcalarındaki Hüseyin Develi Huzur Evine geçerek huzur evi sakinleri ile sohbet edip, istek ve taleplerini dinledi.

BAŞÖRTÜLÜ İLK KADIN VALİ OLDU

Yiğitbaşı dün valilik makamı önünde yaptığı basın açıklamasında, “Sözlerime beni bu güzide şehrin Valilik görevine layık gören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum. Tarihiyle, ekonomisiyle, turizmiyle büyük bir potansiyele sahip bu güzel şehre hizmet edeceğim için çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Afyonkarahisar’da görev yapacak ilk kadın Vali olmaktan, ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu açıdan üzerime düşen sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak Afyonkarahisar’ı daha parlak bir geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalışacağımı ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar Afyonkarahisar’da görev yapan bütün valilerimiz ve görevi devraldığım sayın valimiz Gökmen Çiçek’e şehrimize kattığı değer ve projeler için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuşmuştu.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Afyon'da göreve başladı

 

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...