45 dakika bile yetti

A -
A +

Galatasaraylı oyuncular ilk yarıdaki futbollarından utanmış olmalılar ki, ikinci 45'e özür dilemeye çıktılar

Galatasaray, dün gece Gençlerbirliği karşısında ilk 45 dakikalık bölümde gerçekten de çok kötü bir oyun sergiledi.            Başta Roberto Mancini olmak üzere futbolcuların hepsi mental olarak da maça hazırlanamamış gibiydi.
Bir de bunun üzerine önce Oktay'ın ardından Zec'in 12 dakika içinde attığı goller, Galatasaraylı futbolcularda büyük bir paniğe sebep oldu. Bir de üstüne tribün protestoları eklenince Galatasaray koskoca 45 dakikayı heba etti.
Aslında bu bölümde en büyük paniği yaşayan Roberto Mancini'ydi.
İtalyan teknik adam bildiğimiz peş peşe gelen gollerin ardından yine bildik hamlelerinden birini yaptı. Veysel'i çıkararak Umut'u oyuna alan Mancini, Melo'yu stopere, Semih'i de sağ beke çekti. İtalyan teknik adam neyse ki devre arasında bu hatasından çabuk döndü. Devrede Chedjou-Hajrovic değişikliğiyle savunma dengesi sağlandı.
İlk yarıda Zec'e arkadan tekme atan Melo ile sarı kart görmeden önce rakibini arkadan çeken Yekta kırmızı kart görseydi Galatasaray adına daha kötü bir gece yaşanabilirdi.
Sarı-kırmızılı futbolcular ilk yarıdaki kötü oyunlarından utanmış olmalılar ki, ikinci 45 dakikayı "özür dileme" gibi görerek, müthiş bir geri dönüşe imza attılar.
Zaten 61. dakikada Burak'ın golü sonrası tribünlerin desteğiyle birlikte yakalanan sinerji Galatasaray'ın son dakikada dahi olsa kazanacağının bir işaretiydi.
90+3'te Umut'un attığı gol benim için hiç sürpriz olmadı.
Bu geri dönüş sonrası Galatasaray'ın kalan 2 maçta da kayıp yaşamayacağını tahmin ediyorum. Çünkü aylar sonra futbol oynamayı hatırlayan oyuncuların, dün akşam bu durumdan büyük keyif aldıklarını gözlemledim.

MAÇIN ADAMI

Burak Yılmaz

KIRILMA ANI

61'de Burak'ın golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.