Futboldan keyif aldık

A -
A +
Öncelikle Galatasaray ve Mersin İdman Yurdu'nun futbolcularına bizlere çok keyifli bir 90 dakika izlettikleri için teşekkür etmek lazım. 
Müthiş tempolu bir maç oynadılar. İki taraf da atak oyunu tercih etti. Özellikle Mersin İdman Yurdu ilk yarıda çok önemli gol fırsatları yakaladı. Soyunma odasına 2-1 önde giren misafir ekip, biraz daha becerikli ve şanslı olsaydı skor tabelasında 4-1 yazısı görülebilirdi.
Galatasaray'ın ilk 45 dakikalık bölümde orta sahada topa fazlaca hakim olamaması üzerine Hamza Hamzaoğlu'nun ikinci yarıya Hamit Altıntop'la başlaması çok yerinde bir karardı. Bu değişikliğin yanı sıra futbolcuların mağlubiyeti kabullenmeyen oyunu Galatasaray'a 3 puanı getirdi.
Hamza Hocanın takım üzerindeki etkisinin gün geçtikçe arttığını gözlemliyorum. Takımın sistemi artık oturmuş, istekli oyun devam ediyor. 4 maçlık galibiyet serisinin daha da süreceğine inanıyorum.
Mersin İdman Yurdu'nu da tebrik etmek istiyorum. Özellikle ilk yarıda müthiş bir oyun oynadılar. Maçın keyifli olmasında en büyük rol Mersinli oyuncularındı. Ben özellikle ön bölgede oynayan Futacs ve Nakoulma'yı çok beğendim. Galatasaray savunmasını çok rahatsız ettiler.
Maçın hakemi Fırat Aydınus dün gece Galatasaray'ın 2 penaltısını vermedi. 
Burak ceza sahasına girerken Mitrovic topu eliyle oynadı. Bu hem kırmızı kart hem de penaltıydı. Yine bir hava topu mücadelesinde Chedjou kafayla vurduğunda, kaleye doğru giden topu Servet eliyle engelledi. 
Eğer Galatasaray'ın galibiyet golü gelmese bütün hafta boyunca bu iki pozisyonu tartışıyor olacaktık. Umut attığı golle bir anlamda hakemi de kurtardı.

MAÇIN ADAMI
Burak Yılmaz
KIRILMA ANI
Hakan Balta'nın iki defa gole engel olduğu pozisyon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.