HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İTÜ'lü geçler uydu şampiyonu oldu

Kaynak: AA
İTÜ'lü geçler uydu şampiyonu oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

ABD'de düzenlenen Mikro Uydu Yarışması'na katılan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) takımı, dünya birincisi oldu.

ABD'de düzenlenen Mikro Uydu Yarışması'na katılan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) takımı, dünya birincisi oldu. nbsp; İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) desteğiyle ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen, "Mikro Uydu Yarışması Tasarla, Yap, Fırlat" yarışmasında Türkiye'yi İTÜ temsil etti.
nbsp; Dünyadaki çeşitli üniversitelerden 35 ekibin katıldığı yarışmada, İTÜ Uzay Mühendisliği öğrencisi Süleyman Soyer, Uçak Mühendisliği öğrencileri Muhammed Yılmaz ve Veysel Yağmur Saka, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencileri Onur Şahin, Murat Can Kabakcıoğlu, Yunus Buğra Özer ile Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi Emre Atay'dan oluşan İTÜ UYARI Model Uydu Takım ı, rakiplerini geride bırakarak birinciliğe ulaştı.
nbsp; Açıklamada, takım kaptanı Süleyman Soyer'in, "Uzun ve yorucu bir çalışmanın sonunda böyle önemli bir başarıya imza atmak bizleri çok gururlandırdı. En başından beri her an yanımızda olan rektörümüz Prof. Dr. Muhammed Şahin'e ve danışman hocalarımız Doç. Dr. Halit Süleyman Türkmen ve öğretim görevlisi Ali Bahadır'a teşekkür ederiz" görüşlerine yer verildi.
nbsp; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de öğrencilerinin, yalnızca üniversitelerinin değil, bütün ülke için gurur kaynağı olduğunu bildirdi.
nbsp; Yarışmada bir diğer İTÜ takımı olan Lagari Model Uydu Takımı'nın da

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...