HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Turgut Özal'ın Deniz Gezmiş mektubu

Kaynak:
- Güncelleme:
Turgut Özal'ın Deniz Gezmiş mektubu

GÜNDEM Haberleri  / 

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, 1972 yılında dönemin devrimci liderleri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamından 4 hafta önce kaleme aldığı mektupta "Acıyıp bir şans daha vermeyelim" dediği ortaya çıktı.

nbsp; nbsp;Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının 40. yılında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yazdığı bir mektup ortaya çıktı. nbsp;Turgut Özal, mektubunda "üçlü" için "Acıyıp bir şans daha vermeyelim" diyor. nbsp;"Delikanlım" isimli bir belgesel hazırlayan Can Dündar, mektupla ilgili detayı Milliyet gazetesindeki köşesinde yazdı:

"O dönemde DPT müsteşarlığından ayrılan Turgut Özal, Dünya Bankası'nda danışmanlık yapmak için ABD'ye gitmişti.

Özal'ın ABD'den gönderdiği mektup, idamdan 4 hafta önce Tercüman gazetesinin 2. sayfasında Ahmet Kabaklı'nın köşesinde yayınlandı.

Mektubunda o günlerde Washington Post'ta Boğaz Köprüsü'nü öven bir makalenin yayımlandığından söz eden Özal, köprünün Türkiye'deki solcular tarafından nasıl "tenkitlere maruz kaldığını" hatırlatıyordu.

'TÜRKİYE KOMÜNİST OLMAYACAK'

Özal'ın mektubu şöyle devam ediyordu:

"Muhterem Ahmet beyefendi,

Teknik Üniversite duvarlarına, bir tarafa köprü karikatürü, diğer tarafa da 6. Filo'yu koyarak 'Köprü ve bekçisi' diyen komünistlerin, aslında neyin peşinde oldukları bugün daha iyi anlaşılmıyor mu?

Bir senelik bir Örfi İdare, bütün melanet ve hıyanetlerini meydana çıkardığı gibi, Türkiye'nin kalkınması için sarf edilen insanüstü gayretlere yapılan insafsız hücumların kasti hüviyetlerini de ortaya çıkarmıştır. Zaman, muhakkak durumu daha iyi gösterecektir.

Fakat bir endişem var:

Tarihten, tecrübeden ders alacak mıyız, yoksa sözde bir acıma duygusu ile karıştırılan, aslında maksatlı birtakım oyunlara alet olarak Türkiye'yi yıkmak isteyenlere bir şans daha mı vereceğiz?

Türkiye hiçbir zaman komünist olmayacaktır, ama kalkınma yolunda kaybettiğimiz zamanları geri getirmenin mümkün olmamasından korkuyorum."

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...