Casusluk operasyonu: 51 yakalama kararı

Casusluk operasyonu: 51 yakalama kararı

GÜNDEM Haberleri

Askeri casusluk soruşturması kapsamında 20 noktada arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında bazı askeri birlikler ve Jandarma Genel Komutanlığı da var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "askeri casusluk" soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 16 ilde 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında 20 noktada arama yapılıyor. nbsp;Arama yapılan yerler arasında bazı askeri birlikler ve Jandarma Genel Komutanlığı da var. nbsp;

ANKARA'DA EMEKLİ ALBAY; İZMİR'DE 6, DİYARBAKIR'DA 3 MUVAZZAF ASKER GÖZALTINDA
Ankara'daki evinde arama yapılan askeri hakim albay Ali Rıza Bildik gözaltına alındı. Bildik, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. nbsp;Ankara'daki operasyonu aralarında 28 Şubat soruşturmasını yürüten Mustafa Bilgili'nin de olduğu 6 özel yetkili savcı yürütüyor. nbsp;Diyarbakır'da da evlerinde arama yapılan 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmen gözaltına alındı. nbsp;İzmir'de ise, nbsp;1'i sivil memur, 6'sı muvazzaf asker 7 kişi gözaltına alındı. nbsp;Fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddiasıyla başlatılan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, 27 Mayıs'ta İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyonlarda, suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

GÖZALTINA ALINANLAR İZMİR'E GÖTÜRÜLECEK
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatında, soruşturmanın, "şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçları kapsamında yürütüldüğü bilgisi de yer aldı. nbsp;Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı'ndan İzmir'e götürülmeleri bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...