Başkanlık CHP'nin işine yarar

Başkanlık CHP'nin işine yarar

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Bugün başkanlık seçimi olsa, CHP'nin, MHP ve BDP'nin desteğiyle hükümet kurma şansı var" dedi. Kuzu, "Bugünkü sistemde bu şans hiç yok" diye konuştu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, başkanlık modelinin CHP için de iktidar umudu olacağını savundu. AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu teklifi değerlendiren Kuzu, CHP'nin 50 yıldır iktidara gelemediğini, mevcut sistem devam ederse gelecekte de şanslarının zayıf göründüğünü belirtti. Yeni anayasa için önerdikleri başkanlık modelinin, muhalefetteki partiler için de iktidar şansını artırdığını kaydeden Kuzu, "Bugün başkanlık için bir seçim olsa, CHP'nin, MHP ve BDP'nin desteğini alarak hükümet kurma şansı var. Çünkü iki turlu seçim yapılacak. Böylece ikinci turda birleşme sağlayabilir. Onlar hâlâ 1970'lerdeki yüzde 65 sağ, yüzde 35 sol rakamına takılıyorlar. Oysa bugünkü sistemde hiç yoklar" dedi. Burhan Kuzu, CHP'nin, başkanlık sistemine askeri darbeler, medya patronlarının manipülasyonları ve kendilerini destekleyen bürokrasinin önemini kaybedeceği için karşı çıktığını savundu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 5 oyla kaybetmişti. Bunun 'Başkanlık' seçimi olduğunu ve ikinci turda elenen partilerin Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini düşünün... Kuzu, "Başkanlıkta iki seçimi sağ kazanırsa, bir seçimi de sol alır" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...