Çağlayan: Sürekli gaza basalım

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Çağlayan: Sürekli gaza basalım

Ekonomi Haberleri  / İHA

İstihdamın artırılması için büyümenin şart olduğunu söyleyen Bakan Çağlayan, Şükürler olsun gaza basacak otomobile sahibiz. Neden frene basalım?" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine gidebilmesi için sürekli gaza basması gerektiğini söyledi. Çağlayan, "Biz gaza basarken, gaza basacak otomobile sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aynen 300 beygir ve 300 kilometre hız yapabilecek bir ülke olmuştur" dedi.

##tgvideo## nbsp;

İstanbul'da düzenlenen "Döviz Kazandırıcı Hizmetler Sektör Toplantısı"nda konuşan Bakan Çağlayan, ağustos ayında ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14.5 artarak 12 milyar 874 milyon olarak gerçekleştiğini söyledi. Çağlayan, "TİM rakamları açıklandığında bu rakam yaklaşık 10 milyar 505 milyon dolardı. Kesinleşmiş rakamlarla açıklanmış rakama 2.3 milyar dolar daha ilave gelmiş. Türkiye'nin bir taraftan ihracatı artarken bir taraftan da ithalatı düşüyor. İthalatında da yüzde 4.8 düşüş var ama asıl bunun yansıması dış ticaret açığımıza olumlu bir şekilde yansıyor. Bizim 2023 stratejimizde ihracatın ithalatı karşılama hedefi yüzde 80'dir. Dolayısıyla gelmiş olduğumuz bu seviye ihracatımızın ne kadar önemli olduğunu göstergesi. Ağustos ayı rakamıyla beraber Türkiye Cumhuriyeti'nin son 12 aylık arasında geçen dönemdeki ihracatı tam 146 milyar 269 milyon dolar olmuştur" dedi. 2011 yılı sonunda yüzde 10 olan cari açığın yüzde 8'lere düştüğünü ifade eden Bakan Çağlayan şunları söyledi: "Cari açıkta ülkelerin ekonomik performanslarında borçlanmada borçlanma faizlerinde ve ülkeye yabancı yatırımcı gelmesinde çok önemli bir gösterge. Geçen sene bu rakamlar yüzde 10'ları geçti. Bu yıl için şu anda yüzde 8'lere düşmüş durumdayız ve ilk yarıda yıl sonuna kadar cari açığımızın da milli geliri oranını yüzde 7.5 gibi artık cari açığı bir endişe olmaktan çıkaracak önemli bir konuma getireceğiz."


Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...