HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alzheimer kadınları daha çok etkiliyor

- Güncelleme:
Alzheimer kadınları daha çok etkiliyor

GÜNDEM Haberleri

Bilimsel araştırmalar, Alzheimer hastalığının kadınlarda erkeklere göre daha fazla tahribat yaptığını gösteriyor. Hastalığın aynı safhalarında olunsa bile kadınlarda zihni melekelerde kayıpların erkeklerdekine göre daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırmalar, erkeklerde beynin Alzheimer nbsp;tahribatlarına karşı daha dirençli olduğunu gösteriyor. nbsp;
Hastalıkta denk safhada olan hastalar üzerinde sözlü yetenek testleri gibi detaylı testlerde, sağlıklı fertlerde kadınlar bu konuda daha avantajlı olmasına rağmen erkekler daha yüksek skorlar elde etti. nbsp;Erkek hastalar hafıza testlerinde de kadınları geride bıraktı. nbsp;
Hertfordshire Üniversitesi'nde 828 erkek ve 1.238 kadın üzerinde yapılan araştırmada, Alzheimer'lı erkeklerin şuurla alakalı 5 testte de kadınları geçtiği belirlendi. nbsp;
Profesör Keith Laws liderliğindeki araştırmanın sonucu Clinical and Experimental Neuropsychology dergisinde yayımlandı. Psikoloji profesörü Laws, Alzheimer konusunda kadınların dezavantajlı olmalarının hormonlardan kaynaklanıyor olabileceğini ifade etti. Kadınlarda östrojen hormonu kaybının beyinde önemli bir rol oynadığı kaydedildi.
Laws, "Yaptığımız bazı taramalarda beyinlerinde tahribat olan erkeklerin, henüz yeteneklerini beklendiği ölçüde kaybetmedikleri görüldü. Sebebi ne olursa olsun, erkekler hastalığın etkilerini daha uzun süre bertaraf ediyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...