Tulumluyduk artık kravatlıyız

/ Kaynak: OZEL
Tulumluyduk artık kravatlıyız

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Bir zamanlar çalışmak için kapısını çaldığımız Avrupa'nın dev ülkeleri şimdi Türk iş adamlarını yatırım yapmaya davet ediyor.

Türkiye'nin ekonomisinin güçlenmesiyle birlikte imajı da değişti. Daha önce çalışmak için yurt dışına giden "Türk işçi" imajı, son 10 yılda "Türk patron" imajına dönüştü. Türkiye'deki çalışan yabancı sayısı da 200 bine dayandı. AB genelinde Türk kökenli girişimci sayısı da 124.500'e ulaştı. Başta Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya olmak üzere birçok ülke Türklere yatırım yapmaları için imkan sunuyor. Avrupa'ya ailesinin karnını doyurmak için giden işçiler, yerini şirket kurup işçi çalıştıran işadamlarına bıraktı. Almanya'daki gurbetçilerimiz, 100 milyar euroluk sermayeyi elinde tutuyor. Rusya'da artık inşaat sektörü Türk müteahhitlerden soruluyor. Ruslar, tatil yapmak için Avrupa ve diğer ülkeler yerine Türkiye'ye geliyor. Rus kadınlar ise evlenmek istediklerini Türk erkeklerini ilk sıraya koyuyor. Çünkü Ruslara göre Türkler evlilikte de, ticarette de en iyi partner. Libya'ya Türk işçi gittiğinde Kaddafi, "Osmanlı'nın torunlarını halkıma işçi olarak getirttim" diye övünmüştü ama şimdi Libya'yı baştan aşağı Türkler inşa ediyor. Aynı şekilde Türk dizileri, Orta Doğu, Balkan ve Asya ülkelerinde kapışılıyor. Dünyanın birçok ülkesi Türklere yönelik vizeleri kaldırırken, Avrupa Birliği ülkeleri de bu alanda çalışma başlattı. Almanya, Hollanda, İsveç, Danimarka, Avusturya, Belçika, Romanya ve Bulgaristan ulusal meclislerinde Türk kökenli milletvekilleri görev yapıyor. Ayrıca son 10 yılda, Coca Cola'dan HP'ye, Unilever'den Intel'e, DHL'den Deloitte'a kadar çok sayıdaki uluslararası şirketin, orta ve üst düzey yönetimine Türkler getirildi.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...