HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk işadamlarını Coulibaly kurtardı

Kaynak:
- Güncelleme:
Türk işadamlarını Coulibaly kurtardı

Futbol Haberleri  / 

Mali'de, darbe yapan askerler ile cunta rejimine bağlı birlikler arasındaki çatışmanın ortasında kalan Türk işadamlarını, tanıdık bir isim olan Coulibaly kurtardı.

Batı Afrika ülkesi olan Mali'de, askerler 22 Mart'ta darbe yaptı. Cunta ile iktidara gelen Amadou Toumani Toure'ye bağlı birliklerden de 'karşı darbe' hamlesi geldi. nbsp;Mali-Türk iş Adamları Derneği Başkanı Nihat uzman, Temsilci Engin Şenol ve işadamları Ahmet Rasim Durak ile Uygur Acuner, Toure ile görüşmek için sıcak saatlerin yaşandğı ülkeye gitmişti.

Takvim gazetesinin haberine göre; işadamları, televizyon binasını ele geçirmek için 'karşı darbecilerin' başlattığı çatışmanın tam ortasında kaldı ve devreye tanıdık bir isim olan Fernand Coulibaly girdi. nbsp;Uzun bir dönem futbol oynadığı Türkiye'nin, ülkesindeki gönüllü elçiliğini yapan Coulibaly, 4 işadamını aracına alarak bölgeden uzaklaştırdı.

Havaalanının askerlerce kapatıldığını öğrenen Coulibaly, işadamlarını arka sokaklardan otele ulaştırmayı başarırken, Nihat Uzman'dan, "Ona can borcumuz var" açıklaması geldi.

1995 ile 2003 yılları arasında Türkiye'de top koşturan Coulibaly, Adana Demirspor, Ankaragücü, Gaziantepspor, Vanspor, Siirtspor, Denizlispor ve Diyarbakırspor formaları giymişti.

Futbol
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...