Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En kritik soru hâlâ cevapsız!

En kritik soru hâlâ cevapsız!

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay, Afyon faciasıyla ilgili sessizliğini bozdu. Patlayan bomba sayısı bile açıklandı. Ancak dehşetin sebebi hakkında bilgi verilmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afyonkarahisar'da 25 askerimizin şahit olduğu cephanelik faciasıyla ilgili suskunluğunu dün bozdu. Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada şehit askerler ve patlayan mühimmat hakkında detaylı bilgilere yer verilirken, patlamanın sebebi hakkında hiçbir yorum yapılmadı. Facia sırasında patlayan bomba sayısının sanılandan çok daha fazla olduğu ortaya çıkarken, faciayla ilgili en kritik soru yine cevapsız kaldı.Genelkurmay açıklamasında, Susurluk Mühimmat Depo Komutanlığının lağvedilmesi üzerine 284.550 adet el bombasının Afyon'da konuşlu Mühimmat Depo K.lığına nakledildiği, patlamanın bombaların tasnif ve yeniden depoya yerleştirilmesi işlemi sırasında saat 21.15'te meydana geldiği kaydedildi. Görgü tanıklarının ifadelerine dayanılarak patlama ilgili şu tespitlere yer verildi: "Patlama depo içinde olmuştur. O esnada depoda iki astsubay, iki uzman erbaş ile 3-4 uzun dönem askerimizin bulunmaktaydı. İstifleme işlemi yetkili ve uzman olan bu personel tarafından yapılmaktaydı. Diğer askerler ise depo içinde olmayıp, deponun önünde ve dışındaydı. Görevin başlangıcında erbaş ve erlere Şehit Sürveyan Astsubay Bakım Kd.Bçvş. Bedri Nayim tarafından gerekli ikaz ve hatırlatmalar yapılmıştı. Hava karardıktan sonra 'dışarıda kalan az sayıda mühimmatı da emniyete alalım ve faaliyeti bitirelim' düşüncesiyle çalışmanın sürdürüldüğü belirlendi."
Şehit olan askerlerin tamamının yeni askerler olduğunun iddiasıyla ilgili olarak da şu bilgilere yer verildi: "Şehit olan kısa dönem 15 askerimiz mühimmatın tasnifinde değil, sandıklarının depo dışında taşınmasıyla görevlendirilmişlerdir. Tasnif ve istifleme ise iki astsubay, iki uzman çavuş, 3-4 uzun dönem asker ile birlikte yapılmaktaydı." nbsp;
Öte yandan açılan soruşturma kapsamında şehit askerlerin tüm geçmişleri didik didik araştırılacak. Heyet, olayın meydana geliş şekli, emir komuta zinciri ile teknik boyutta herhangi bir eksiklik veya göreve itaatsizlik olup olmadığını inceliyor. Bundan sonra sorumlu askeri yetkililer hakkında dava açması bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...