HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çinli muhalifler sokaklarda

Kaynak:
Çinli muhalifler sokaklarda

DÜNYA Haberleri  / 

1989'daki protestoların ardından hapse atılan ve 23 yıldır cezaevinde bulunan muhalif Li Wangyang tedavi altında olduğu hastanede kendini asmış halde bulundu. Li'nin kendini öldürdüğüne inanmayan ailesi ve muhalif binlerce kişi, sokaklara döküldü.

Çin muhalefetinin sembol isimlerinden Li Wangyang, tedavi altında olduğu hastanede kendini asmış halde bulundu. nbsp;23 yıldır cezaevinde bulunan nbsp;Wangyang, geçen yıl önce serbest bırakılmış daha sonra tekrar hapse gönderilmişti. nbsp;Bir süredir hastanede tedavi gören Li, odasında kendini asmış halde bulundu. nbsp;Hapishanede gördüğü işkenceler sebebiyle yürümekte güçlük çeken, görme ve işitme kaybı olan Li'nin fiziki olarak böyle bir şey yapmasının çok zor olduğu, ayrıca odasının sürekli polis tarafından izlendiği bildiriliyor. nbsp;Wangyang'ın nbsp;kendini öldürdüğüne inanmayan ailesi ve muhalif binlerce kişi, sokaklara döküldü. nbsp;Binlerce kişi, gözlerini kapatarak yürüdü. nbsp;Hong Kong'da düzenlenen gösteriyle muhalifler, Pekin yönetiminden Li'nin ölümünü açıklığa kavuşturmasını istedi.

Çinli muhalifler sokaklarda

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...