Esad'dan sürpriz çıkış

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Esad'dan sürpriz çıkış

Dünya Haberleri  / İHA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Humus kentinde kuşatma altında bulunan Bab-ı Amr bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın şiddetin sona ermesine yönelik 6 maddelik planını kabul ettiğini açıklamasının ardından Esad, muhaliflerin kalesi durumunda olan ve haftalardır süren bombardıman neticesinde harabeye dönen bölgeyi ziyaret etti.
Suriye devlet televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, Esad'ın beraberinde bir grup yetkiliyle yıkılan binaları incelemesi görülüyor.
Görüntülerin sonunda Esad'ın bir grup Humuslu ile bir araya gelmesine dair görüntüler yer alıyor.

Hükümet güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Bab-ı Amr bölgesinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kiş i hayatını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler, Suriye'de Esad rejimine karşı bir yıl önce başlayan ayaklanmada 8 binden fazla kişinin öldüğünü açıklamıştı .
Dünya
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...