HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nükleerde ikinci santral hazırlığı

Kaynak: AA
- Güncelleme:
Nükleerde ikinci santral hazırlığı

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ikinci nükleer santralle ilgili bütün tekliflere açık olduklarını, öncelikle 4 ayrı firmanın verdiği teklifleri değerlendireceklerini ve bu değerlendirmelerden sonra yorumlama yapacaklarını belirtti.



Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Alexander Novak ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldız, konuk bakan ile başta enerji olmak üzere, ticaret, finans ve ekonomi konularını görüştüklerini söyledi. Yıldız, ticaretten tarıma ve bankacılığa kadar bir çok sektörel başlıkları görüştüklerini ifade etti. Rosatom'un Başkanı ile bugün yaptıkları görüşmeyi anımsatan Yıldız, nükleer santrallerle ilgili bütün tekliflere açık olduklarını dile getirdi. İkinci nükleer santral için öncelikle 4 ayrı firmanın verdiği teklifleri değerlendireceklerini vurgulayan Yıldız, bu değerlendirmelerden sonra yorumlama yapacaklarını aktardı. Kanada, Japonya, Güney Kore ve Çin ile bu tür müzakerelerin devam ettiğini hatırlatan Yıldız, bu yılın sonuna kadar bu müzakerelerden bir sonuç alacakları kanaatinde olduklarının altını çizdi.

-Rus doğalgazının özel sektör eliyle getirilmesi-

Bakan Yıldız, Rusya'dan alınan doğal gazın 4 milyar metre küplük kısmının daha kontratlarının devredilmesine yönelik ise, şunları kaydetti: ''6 milyar metre küplük doğalgazın özel sektör eliyle gelmesine dönük çalışmalar geçtiğimiz hafta içerisinde tamamlandı ve onlar lisanslandı. O firmalar kontratları olduğu takdirde buraya gaz getirebilecekler. Konuk bakanın grubunda Gazprom, bizim grupta da Botaş var. Ortak Çalışma Grubu, enerji ile alakalı bu ve buna benzer konuları değerlendirecek. Bize rapor halinde getirecekler. O değerlendirmelerden sonra 4 milyar metre küple alakalı sonuçları da kamuoyuna, sayın meslektaşımla birlikte paylaşırız.'' Bakan Yıldız, Güney Akım Projesi ile ilgili de Türkiye'nin bu konuda verdiği izin ile ilgili hem Rusya Federasyonu'na hem de AB üyesi ülkelerin sorununa çözüm kattığını söyledi. Söz konusu projeyle ilgili pozitif tutumlarının devam ettiğini anlatan Yıldız, bu konunun hükümet ve devlet başkanları arasında görüşüleceğini de sözlerine ekledi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...